Vlada AP Vojvodine: TRI HILJADE ŠKOLSKIH TORBI ZA PRVAKE POKRAJINI

11/10/2017

TRI HILJADE ŠKOLSKIH TORBI ZA PRVAKE POKRAJINI
Novi Sad, 11 oktobar 2017
U Pokrajinskoj vladi danas su predstavnicima 30 opština u AP Vojvodini uručeni poklon-kuponi za 3.000 školskih torbi za prvake, u vrednosti preko deset miliona dinara. Među njima našla se i naša opština, a tom prilikom za RTV Vojvodina izjavu je dao i predsednik Dr Zoran Tasić
[vsw id=”NYXxhf1pxvA” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je današnji dan nastavak obrazovne politike pokrajinske administracije kako bi manje razvijene opštine bile u fokusu, kao i da se uključi što više opština u kojima se obrazovanje odvija i na jezicima nacionalnih manjina.
“Ovo je jedan mali ali značajan poklon Pokrajinske vlade našim prvacima, i naše čvrsto opredeljenje ka unapređenju u sprovođenju prosvetne politike”, poručio je Njilaš.
Pokrajinski sekretar visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i istakao da ovo predstavlja rezultat timskog rada nadležnih sekretarijata rukovodeći se principom pravednosti.
“Verujem da smo, rukovodeći se tim principom, zaista ostvarili cilj, jer smo krenuli od najnerazvijenijih opština, iz četvrte kategorije, kao i opština u kojima je karakterističan multietnički sastav”, i dodao da samo interakcijom lokalne vlasti i nadležnih pokrajinskih institucija se može graditi uspešan obrazovni sistem na dobrobit naše dece.
Milošević je istakao da je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva i za obnavljanje škola u Vojvodini i podsetio da je u avgustu dodelila školske rančeve za 1.217 đaka od prvog do osmog razreda, koji pohađaju specijalne škole na teritoriji AP Vojvodine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije