Lovačko udruženje Opovo: ŠEST STOTINA NOVIH FAZANA U LOVIŠTU

09/10/2017

ŠEST STOTINA NOVIH FAZANA U LOVIŠTU
Opovo, 09. oktobar 2017;
Pod pokroviteljstvom Lovačkog udruženja Opovo juče su sva četiri lovačka društva sa teritorije naše opštine – Ždral (Sakule), Šnjep (Baranda), Fazan (Opovo) i (Sefkerin) organizovala puštanje u lovište 600 komada fazanske divljače.

Fazanska divljač je starosti od 16 nedelja i za dve do tri nedelje biće u starosnoj zrelosti za odstrel. Ovo je prvi put da Lovačko udruženje pušta više od tri fazana po lovcu u lovištu „Tamiš – Baranda“, što je za uslove udruženja zaista veliki broj.

– Inače je praksa da svake godine puštamo fazansku divljač u naše lovište, a ove godine smo imali rekordan broj fazana. Do sada je to bilo u proseku jedan do dva fazana po lovcu, što je ove godine duplirano. Fazani su odlični, dobro odgojeni i dobrog zdravstvenog stanja. Sama činjenica da je po planu aktuelnog odstrela 200 – 250 fazana godišnje, uz realne gubitke od predatora, u lovištu će ostati više od 50% za dalju reprodukciju, izjavio je predsednik LD Ždral i član Upravnog odbora udruženja Opovo Aleksandar Mirkov.

Fazanska divljač je kupljena od LU Pančevo, a nadležni u LU Opovo ističu da su od svojih kolega i „komšija“ dobili popust što im je omogućilo nabavku ovako velikog broja fazana za ista sredstva kao i prošle godine. Fazane su gledali i proverili lovočuvar i upravnik lovišta Lovačkog udruženja Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije