Književno veče za nadu: PESNICI, PLESAČI, PEVAČI I TAMBURAŠI, SVI NA JEDNOM MESTU

09/10/2017

PESNICI, PLESAČI, PEVAČI I TAMBURAŠI, SVI NA JEDNOM MESTU
Baranda, 09. oktobar 2017;
Održavanjem manifestacije „Književno veče za nadu“ u Barandi je završen mali školski SHS projekat. Uz prisustvo učenika osnovne škole u Barandi, manifestacija je protekla u poetskoj atmosferi „začinjena“ muzikom i plesom.

Tokom realizacije ovog projekta, učenici II-3 odeljenja IO „Olga Petrov“ imali su prilike da saznaju i nauče, da čovek  treba da sarađuje, da se druži  i da pomaže drugima u svakoj prilici, bez razlike. Kroz razne školske aktivnosti tokom poslednjih mesec dana, poklonili su Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara sakupljene čepove  za akciju „Čep za hendikep“, sakupljali garderobu, obuću, školski pribor  i igračake za svoje drugove iz škole, upoznali se sa nastankom i značajnim uticajem organizacije Crvenog krsta, stvaralačkim likovnim radovima sarađivali su u radionici i pisali pesme na školskom času sa roditeljima na temu saradnje, humanosti, sreće i drugarstva.

U završnom delu projekta, održanom 7. oktobra, učestvovali i na svečanoj trećoj po redu manifestaciji „Književno veče za nadu“. Pored njihovog značajnog predstavljanja, imali su prilike da upoznaju i pesnike učitelje –  Ivanu Papeš Bogosavljev iz Subotice sa kćerkom koja je na interesantan način predstavila svoju knjigu Laninih dosetki „Mama slušaj!“, Ljiljanu Andrić pesnikinju učiteljicu iz Mačata i pesnikinju učiteljicu Vesnu Ristović  iz Kraljeva.

Poslušali su i lepu poeziju za odrasle koju je predstavio član UPIK-a iz Melenaca Miodrag Momir, zatim poeziju profesora srpskog jezika i književnosti Miloša Galetina iz Novog Bečeja i nastavnice likovne kulture Petre Sakre iz Kragujevca. Učešće svih učesnika i  pesnika na ovoj manifestaciji bilo je iz humanih i prijateljskih pobuda, pesnici su na kraju kulturnog dešavanja, deo svojih knjiga podelili deci i prisutnima.

Tokom manifestacije učenici su imali prilike da čuju pevanje starije drugarice, Nine Stojanović iz Opova, učenice muzičke škole „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Ivane Josić. Lep nastup imao je tamburaški orkestar škole „Zoran Petrović“ iz Sakula, koji predvodi nastavnik muzičke kulture Mileta Vranov, a gledali su i nastup malog školskog  i odraslog para, članova plesne škole „Beodance“ u izvođenju klasičnih i latino plesova, koreografa Antala Gece iz Pančeva.

Đaci su uživali  u ovom svečanom događaju sa svojim roditeljima, gostima, meštanima Barande i prosvetnim radnicima iz Opova, Sakula, Zrenjanina, Karađorđeva, Perleza, Kraljeva, Kragujevca, Knića, Subotice, Novog Bečeja i Pančeva. Manifestacija „Književno veče za nadu“ je i ove godine potvrdila razlog svog postojanja, jer još ima nade za lepa, kulturna i svrsishodna dešavanja.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije