Inspekcija za zaštitu životne sredine: DERATIZACIJA U OPŠTINI OPOVO

08/10/2017

DERATIZACIJA U OPŠTINI OPOVO
Opovo, 8.oktobar 2017
Zavod za DDD „EKO – SAN“ Zemun , po ugovoru sa JP „Mladost“ 04. I 05. oktobra sprovela je akciju sistematske deratizacije – suzbijanja štetnih glodara kojom su obuhvaćeni svi kanalizacioni otvori, ispusti otpadnih voda, groblja, autobuska stanica.

Za deratizaciju je korišćen brodisan –K koji pripada grupi  bromadiolona –antikoagulacijskih rodenticida sa produženim dejstvom. Radi se o preparatima koji deluju tako što sprečavaju zgrušavanje krvi i glodari uginjavaju zbog posledica unutrašnjih krvarenja. Kako do uginuća dolazi posle 2-4 dana,  ovo je preparat izbora u suzbijanju pacova koji kao veoma inteligentne životinje izbegavaju korišćenje mamaca- otrova ako su izazvali masovno uginuće.

Kao posledica sprovođenja deratizacije eventualni se mogu primetiti ošamućeni glodari, ali to nije razlog za uznemirenje građana niti podnošenje prijava inspekcijskim službama.

Inspektor za zaštitu životne sredine,

Dr vet med  Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. maj 2024 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 37 sednicu lokalnog parlamenta u petak, 10. maja. Na dnevnom redu je tačaka. Razmatranje predloga i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2024. godinu...

najnovije

najčitanije