Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Pančevo: KARAVAN ZAPOŠLJAVANJA ODRŽAN U BARANDI

07/10/2017

KARAVAN ZAPOŠLJAVANJA ODRŽAN U BARANDI
Baranda, 07. oktobar 2017;
U okviru realizacije pilot projekta „EU pomoć teže zapošljivim grupama“, koju sprovodi Nacionalna služba za zpošljavanje uz zajedničko finansiranje sa Evropskom Unijom, juče je mobilni tim NSZ Filijale Pančevo kroz uslugu „Karavan zapošljavanja“ posetio Barandu. Poreds savetnica za zapošljavanje i pravnu pomoć na terenu je bio i direktor pančevačke filijale Đorđe Grubač.

– Cilj ove usluge je da mobilni timovi posećuju ruralna mesta, odnosno seoske sredine, kako bi pružali svoje usluge, pre svega to je prijava na evidenciji nezaposlenih, razgovori sa savetnicima za zapošljavanje i dobijanje informacija o našim uslugama, rekla je prilikom predstavljanja projekta savetnica za pravnu pomoć Ivana Mučibabić.

Direktor NSZ Filijale Pančevo Đorđe Grubač ističe programe koje sprovodi pančevačka filijala kao što su programi samozapošljavanja, otvaranje novih radnih mesta, javni radovi, stručna praksa, prva šansa, funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, programi osposobljavanja za samostalni rad u struci i osposobljavanja za sticanje praktičnih znanja.

– Imamo razne vrste obuka koje sprovodimo preko IPA projekata i koje su besplatne, a polaznicima su plaćeni putni troškovi do Pančeva. Veoma je bitno da osobe koje su bez kvalifikacija ili žele da se prekvalifikuju završe neku od ovih obuka za koje dobijaju diplome i sertifikate i na taj način budu osposobljene za razna zanimanja poslastičara, kuvara, gerontodomaćicu, konfekcionara, itd, poručuje direktor pančevačke filijale Đorđe Grubač, i ističe da se ovi sertifikati priznaju u zemljama Evropske Unije.

Karavan zapošljavanja u barandi podržala je i lokalna samouprava ispred koje je akciju obišao pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević.

– Kao lokalna samouprava podržavamo ovaj projekat i akciju NSZ Filijale Pančevo sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju. Mislim da je ovo dobar način da što veći broj naših sugrađana bude informisan o uslugama i merama aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi pančevačka filijala NSZ, rekao je nakon obilaska Nebojša Kovačević.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije