U Opovu sledeće godine škola roditeljstva: ROSA VODA I MINISTARSTVO ZDRAVLJA OTVARAJU JOŠ 10 ŠKOLA RODITELJSTVA

06/10/2017

ROSA VODA I MINISTARSTVO ZDRAVLJA OTVARAJU JOŠ 10 ŠKOLA RODITELJSTVA
Bečej, Boljevac, Bosilegrad, Dimitrovgrad, Koceljeva, Niš, Užice, Opovo, Ruma i Vršac dobijaju podršku za sigurnije roditeljstvo i srećnije detinjstvo
Beograd, 5. oktobar 2017 – U domovima zdravlja u Bečeju, Boljevcu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Koceljevi, Nišu, Užicu, Opovu, Rumi i Vršcu sledeće godine biće otvorene Rosa škole roditeljstva u kojima će budući roditelji dobiti podršku tokom trudnoće i prvih godina roditeljstva.  U protekle dve godine, u saradnji sa  Ministarstvom zdravlja i uz veliku podršku građana Srbije otvoreno je 10 škola roditeljstva, i to u Vranju, Ubu, Požarevcu, Kuršumliji, Surdulici, Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Bojniku i Batočini.  Zahvaljujući ovoj inicijativi, širom Srbije će vrata škola biti otvorena za više od 5.000 beba i njihovih roditelja u čak 20 gradova.

“Kroz partnerstvo sa Rosa vodom smo sistemski osnažili postojeću mrežu škola roditeljstva i podigli brigu o trudnicama i deci na viši i kvalitetniji nivo.  Kredibilne savete i podršku pružali su na teritoriji cele Srbije nasi  pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, patronažne sestre i verujemo da ovakvim pristupom možemo doprineti spokojnijem roditeljstvu.“ izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i zdravstvenu zaštitu.

Sredstva za otvaranje škola prikupljaju se od prodaje Rosa vode u pakovanju od 1.5L, od čije se kupovine odvaja jedan dinar u ove svrhe. Timove škola roditeljstva čine pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, patronažne sestre i širi timovi domova zdravlja, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

„Postojeće škole su do sada ohrabrile i osnažile brojne mame i tate da u svet roditeljstva uđu samouvereno i upravo nas to inspiriše da kroz ukupno 20 škola doprinesemo spokojnijem roditeljstvu u svim krajevima zemlje. Znamo da uz sigurne roditelje rastu srećna deca i hvala građanima što kupovinom Rosa vode podržavaju budućnost novih generacija“ izjavila je Julija Žigić, predstavnica Rosa vode.

Organizovane kroz brojne radionice i predavanja, škole roditeljstva predstavljaju mesto u kojima budući roditelji imaju priliku da se „spreme“ za najzahtevniju ulogu u svom životu, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice. Buduće mame i tate dobijaće kredibilne savete o ishrani i nezi beba, značaju dojenja, kupanju, vakcinaciji, toku i fazama porođaja i mnogim drugim temama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije