Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Borisa Kidriča: SEČENJE ĆUPRIJA NEOPHODNO ZA NASTAVAK RADOVA

05/10/2017

SEČENJE ĆUPRIJA NEOPHODNO ZA NASTAVAK RADOVA
Opovo, 05. oktobar 2017:
Nažalost, i pored pokušaja da se iznađe drugo rešenje, izvođač radova na projektu rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Borisa Kidriča u Opovu, primoran je da vrši sečenje ćuprija na trasi gde prolazi vodovod.

Pokušano je da se radi podbušivanje ćuprija, međutim, pošto novi vodovod ide preko postojećeg, a zbog ostalih instalacija – telefoni, kablovska i gas, ne postoji mogućnost pomeranja nove trase pored stare, što se činilo u svim ostalim ulicama gde se prethodnih godina radila rekonstrukcija vodovoda, navodi se u današnjem saopštenju Opštinske uprave Opovo.

Pokušano je i sada na nekoliko ćuprija sa podbušivanjem, ali podbušivač ode u staru azbestnu cev i onda da bi se sanirala havarija na vodovodnoj mreži, opet mora da se seče ćuprija, zbog čega su ovih dana radnici JP „Mladost“ imali više intervencija.

Nova vodovodna trasa ne može da se izmesti jer jednostavno nema mesta. Pored trotoara se nalaze telefonski kablovi, pored telefona ide vodovod, pored vode je kablovska, a pored kablovske ide gasovod. Za razliku od ove glavne ulice u drugim ulicama gde se do sada radilo ovo nije bio slučaj i bilo je mesta za pomeranje trase novog vodovoda. Zbog toga će se radovi sprovoditi sečenjem ćuprija ali se građani obaveštavaju da će IZVOĐAČ RADOVA NAKON POLAGANJA CEVI SVE TO SANIRATI I VRATITI U PRVOBITNO STANJE, ODNOSNO PONOVO BETONIRATI SEČENE DELOVE ĆUPRIJA.

Radovi se izvode na levoj, neparnoj strani ulice Borisa Kidriča, a komunalni inspektor apeluje na sve građane (na ovoj strani ulice), koji imaju podzemnu elektroinstalaciju da je zbog aktuelnih radova vidno obeleže jer nije ucrtana u katastarske planove, tako da izvođaču radova nije poznata njena lokacija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije