Moj svet klasične muzike: DIVNO VEČE UZ IVANU I NJENE UČENIKE

04/10/2017

DIVNO VEČE UZ IVANU I NJENE UČENIKE
Opovo, 04. oktobar 2017;
[vsw id=”2DkJB1UKgms” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Večeras smo u Galeriji „Jovan Popović“ imali jednu od retkih prilika da uživamo u notama klasične muzike i to onih najmlađih izvođača. Devojčice i dečaci u klasi profesorke Muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva Ivane Josić, inače naše sugrađanke, predstavili su nam se na klaviru, klasičnoj gitari, violini i solo pevanju.

Dobar deo njih pohađa osnovno muzičko obrazovanje, ali je bilo i onih koji su na stepeniku više, odnosno u srednjem muzičkom obrazovanju, pa su shodno tome i pokazali svoja trenutna umeća. Mnogima je ovo bio prvi javni nastup, ali svi su ispraćeni gromoglasnim aplauzima.

Koncert je otvorila direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić napomenuvši da se koncert klasične muzike održava posle dugo vremena, dok je profesorka Ivana Josić predstavila svoje pulene.

Na koncertu je nastupilo 14 izvođača: Jana Milenković (klavir), Stefan Plazinić (klavir), Marija Magdalena Tasić (klavir), Anđela Slavković (gitara), Andrea Vaić (violina) Nina Stojanović (solo pevanje), Isidora Ninkov (klavir), Mina Delić (solo pevanje), Viktor Lalić (klavir), Marko Plazinić (gitara), Sanja Lovrić (solo pevanje), Elizabeta Jagica (solo pevanje), Marko Mijatović (solo pevanje) i kao specijalni gost Teodora Todorovski (klavir).

Većina ove dece su iz Opova, Barande i Sefkerina, jedan deo iz Pančeva, a profesorka Ivana Josić najavljuje uskoro još jedan koncert na kojem će učestvovati svi njeni učenici sa teritorije naše opštine.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije