Dečja nedelja u Kulturnom centru Opovo RADIONICE, KONCERTI I POZORIŠNE PREDSTAVE

03/10/2017

RADIONICE, KONCERTI I POZORIŠNE PREDSTAVE
Opovo, 03. oktobar 2017;
Ove godine, Kulturni centar Opovo prvi put organizuje događaje povodom Dečije nedelje koja se održava svake godine prve nedelje oktobra. Dečja nedelja podstiče razvoj uslova za bolji položaj deteta, i podseća sve relevantne društvene aktere na neophodnost konstantnog pružanja finansijske, socijalne, zdravstvene, kulturne i obrazovane podrške svakom detetu u našem društvu. Ovogodišnji slogan „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“ senzibiliše javnost ali i učesnike o međusobnom poštovanju i generacijskom uvažavanju.

Dečiju nedelju otvara radionica „Knjiga koja nudi odgovore“ čiji je cilj upoznavanje dece sa osnovnim konceptom građenja knjige. Radionice se održavaju svaki dan, u vremenskom trajanju od tri sata. Njihovi finalni radovi biće izloženi u prostorijama Galerije „Jovan Popović“ 8. oktobra u 13:00h.  Na radionicama učestvuju deca drugog razreda sve četiri škole Opštine Opovo. Ovaj projekat finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Autonomne pokrajine Vojvodine.

U sredu, 4. oktobra u 18:00h u galeriji „Jovan Popović“ posle više od petnaest godna, održaće se dečiji koncert klasične muzike pod nazivom „Moj svet klasične muzike“, klasa Ivane Josić. Mališanima je ovo prvi nastup i molimo sugrađane da dođu i podrže njihove prve muzičke korake.

U četvrtak 5. oktoba u 10:00h održaće se kreativna radionica „Igrom stvaram i poklanjam“ koja okuplja decu različitih uzrasta. Radionicu vode Marijana Manja Prodanović i Mira Vuković. Radionicu su podržali Aktiv žena Opovo, ugostiteljska radnja „Šerpica“ i trgovinska radnja „Petar i Tina“.

U petak 6. oktobra u 10:00h održaće se predstava „Vuk i sedam jarića“ (Pozorište „Čarapa“). Predstava je rezervisana za decu predškolskih ustanova sa teritorije Opštine Opovo.

U nedelju, 8. oktobra u 12:00h počinje projekat Limenkica-ulaznica  i deca će imati prilike da pogledaju predstavu „Patkica Žutkica“ (Pozorište „Čarapa“).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije