Sportsko rekreativno udruženje Soko Sefkerin: POSETA SOKOLA SRBIJE KOSOVU I METOHIJI

03/10/2017

POSETA SOKOLA SRBIJE KOSOVU I METOHIJI
Sefkerin, 03. oktobar 2017;
Predstavnici Sokolskog Saveza Srbije ovog vikenda bili su u dvodnevnoj poseti severu Kosova i Metohije gde su obišli opštine Leposavić, Zvečan i Kosovsku Mitrovicu.
Sokolski Savez Srbije su pored predsednika Sokolskog Saveza Srbije Petra Stakića, predsednika Sokolskog Saveza Beograda Milisava Živanovića, predstavljali i članovi Sportsko rekreativnog udruženja „SOKO“ Sefkerin na čelu sa predsednikom udruženja Draganom Ristićem i predsednikom Upravnog odbora Sportskog Saveza opštine Opovo Fuadom Baba- Alić.

– Ovu posetu organizujemo nakon konsultacija sa kancelarijom za Kosovo i Metohiju, koja je prepoznala vrednost ove inicijative a dolazimo kao deo ministarstva Sporta i omladine da damo značajan doprinos onome što se ovde inače radi, rekao je Petar Stakić predsednik Sokolskog Saveza Srbije.
Cilj posete je obnavljanje i širenje sokolskih društava na teritoriji Kosova i Metohije. Ideja za ovakvom inicijativom proistekla je iz želje da se na dvadeset petogodišnjicu od obnavljanja sokolstva i uoči stogodišnjice od pobede u I Svetskom ratu u kojem su živote dali za slobodu preko 3000 sokola obnove sokolska društva koja su postojala na teritoriji Kosova i Metohije još iz perioda pre Prvog svetskog rata.
U sklopu posete, delegacija Sokolskog Saveza Srbije se u dva odvojena susreta sastala sa predsednicima opština Leposavić i Kosovska Mitrovica. Tokom razgovora sa predsednicima opština, Sokolski Savez Srbije navodi kao primer dobre prakse rada Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ Sefkerin i seosku olimpijadu koju organizuju, pokazujući da društvo može postojati i raditi uz mala finansijska sredstva i raditi uz par entuzijasta.

Predstavnici Sokolskog Saveza Srbije i društva Srpsko – Ruskog prijateljstva minutom ćutanja i polaganjem cveća na spomen ploči majora Milana Tepića obeležili su godišnjicu njegove smrti.
Nakon završenih razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, delegacija Sokolskog Saveza Srbije obišla je Kosovsku Mitrovicu i time je poseta završena.

SRU „SOKO“ Sefkerin Ivan Ristić

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije