Tamburica Fest u Opovu: KONCERT ZA SVE UKUSE I SVE GENERACIJE (VIDEO)

02/10/2017

KONCERT ZA SVE UKUSE I SVE GENERACIJE
Opovo, 02. oktobar 2017;
[vsw id=”7JJwayFz-vA” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Kada sviraju majstori jedino što možete to je da se prepustite muzici. Možda ne treba trošiti previše reči povodom večerašnjeg nastupa osim da ako niste sinoć prisustvovali, propustili ste zaista predivan koncert u kojem su južnobanatski majstori tamburice pokazali svu raskoš i lepotu banatskog i vojvođanskog melosa.

Koncert je otvorio Branislav Markov član Opovačkih tamburaša i najavio predsednika opštine dr Zorana Tasića kome se zahvalio na ideji i inicijativi obeležavanja jubileja Opovačkih tamburaša i organizacije ovog koncerta. Tasić je pozdravio prisutne i još jednom istakao značaj negovanja tradicionalnih vrednosti i kulture.

Kao predgrupa, uslovno rečeno, nastupio je Tamburaški orkestar OŠ „Zoran Petrović“ iz Sakula koji predvodi nastavnik muzičkog Mileta Vranov. Dečaci i devojčice iz ovog sastava prikazali su zavidnu uvežbanost i razgalili sve prisutne. Po mnogo čemu Mileta podseća na nekada nastavnika Šorondu koji je pokrenuo tamburašku sekciju u Opovu. Iskreno se nadamo da će neko od ovih dečaka i devojčica nastaviti ozbiljnije da se bavi muzikom i tamburama.

Nakon sakulskog orkestra nastupio je domaćin – Opovački tamburaši. Zvonko, Ivica, Bane i Angorac, nažalost bez odsutnog basiste Neše Šimšića, kojeg je u prvih par pesama zamenio Dragiša Brusin, a ostali deo koncerta Đorđe Bosanac. Dobro poznati repertoar, sjajno izvođenje, ovacije publike. Opovčani kao i uvek na visokom nivou.

Nakon domaćina svoje role imali su Kovinski bećari, a nakon njih i Banatski kicoši iz Pančeva, Dva odlična orkestra, uz koje je opovačka publika zaista uživala. Za kraj, na binu se ponovo penju Opovački tamburaši i nastavljaju koncert do 11:00 časova.

I večeras je bilo hladnije vreme ali to nije sprečilo publiku da se okupi u zavidnom broju i uživa u banatskim tamburicama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije