Kampanja „Pomozimo našoj Ivani“: VAŠE „MALO“ IVANI ZNAČI „PUNO“

27/09/2017

VAŠE „MALO“ IVANI ZNAČI „PUNO“
Sakule, 27. septembar 2017;
[vsw id=”_fKRsRGZkic” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Činjenica je da bolest ne bira između mladih i starih ili bogatih i siromašnih. Svako od nas živi ne znajući šta ga čeka sutra i da li će baš nama bolest pokucati na vrata. Solidarnost je ono što nas čini ljudima i tanka linija koja razdvaja dobro od lošeg.
Naša sugrađanka iz Sakula Ivana Tasić obolela je od teškog oblika adeno – karcinoma pluća i za tretman zračenja „sajber nožem“ na klinici Sante Plus u Turskoj potrebno joj je 9.000 evra.
Među prvima su odreagovali Aktiv žena Sakule, Opština Opovo i firma Tim United, naš Internet portal se uključio i poveo  medijsku kampanju, a veći broj prodavnica i ustanova je postavio kutije za dobrovoljne priloge. Povodom ove kampanje danas su Ivanu posetili funkcioneri Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Milena Stajić sekretar OO SNS Opovo, Nebojša Kovačević  potpredsednik OO SNS Opovo I Dr Zoran Tasić predsednik OO SNS Opovo, koji su među sobom sakupili novčana sredstva koja su joj i uručili istakavši da će prikupljanje nastaviti.

–   Ovo nije povod da izađemo u medije već jednoglasna odluka Opštinskog odbora SNS i svih nas funkcionera koji smo odlučili da izdvojimo 5% od naših ličnih primanja i pomognemo ovoj mladoj ženi. Želeli smo da na ovaj način pokažemo humanost na delu jer čovek je onoliko veliki koliko je spreman da dà. Mislim da smo položili ispit humanosti sa najvećom ocenom jer mi brinemo o svim članovima naše zajednice na najbolji mogući način, pogotovo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Koristim ovu priliku da apelujemo još jednom na sve ljude dobre volje da pomognu onima koji su u nevolji jer samo na takav način možemo stvoriti zajednicu koja je lepša i bolja za život svih nas, izjavila je sekretarka Opštinskog odbora SNS Milena Stajić.

I pored teške bolesti Ivana nije klonula duhom, bori se i zbog sebe i zbog svoje porodice. Njihova materijalna situacija im ne omogućava da sami finansiraju njeno lečenje, tako da su prinuđeni da potraže pomoć od svih dobrih ljudi.

– Zovem se Ivana Tasić, imam 35 godina i živim u Sakulama. Majka sam petnaestogodišnjeg dečaka. Početkom godine dijagnostikovan mi je rak pluća – adeno karcinom sa kojim teško izlazim na kraj i trenutno mi je jedini spas tretman u Turskoj gde mi garantuju 10 godina zdravog života. Meni znači puno i godina, dve ili tri, jer ovakva bolest vas natera da mislite na sve te stvari. Za operaciju mi je potrebno 9.000 evra, a ja taj novac nemam. Do sada je sakupljeno 1.000 evra, što znači da mi nedostaje još 8.000 evra. Zahvalila bih se svima koji su mi do sada pomogli, Opštini Opovo, predsedniku opštine Zoranu Tasiću, Aktivu žena Sakule, brojnim pojedincima na prilozima. Bila bih zahvalna ako bi se javili ljudi koji su u mogućnosti da mi pomognu jer meni svako „malo“ znači „puno“, rekla nam je ova hrabra mlada žena.

Predsednik Opštine Opovo i Opštinskog odbora SNS dr Zoran Tasić insistirao je na građanskoj dužnosti ističući da je došao pre svega kao građanin koji oseća potrebu da pomogne i bude solidaran.

– Danas se ovde nalazim kao Zoran Tasić, građanin Opštine Opovo, i želim da sa ovoga mesta poručim svim dobrim ljudima koji mogu da pomognu da vratimo tradicionalne vrednosti, pokušaju da budu solidarni, društveno odgovorni prema pojedincima, jer nikad ne znamo u životu kad će ovakva vrsta pomoći nama biti potrebna. Pozivam sve građana, sve pojedince, sva društveno – odgovorna preduzeća sa teritorije Opštine Opovo i šire, da iskažu solidarnost prema ovoj mladoj ženi, da pomognu onoliko koliko mogu i da pokušamo svojim solidarnim gestom i humanošću pomognemo da se jedan mladi život produži, poručio je dr Zoran Tasić.

U nesrećama se pokazujemo kakvi smo ljudi. Kutije za dobrovoljne priloge su postavljene i tu možete ubaciti svoj prilog. Za one koji žele da novac uplate, broj računa je:
EFG Eurobanka  250165001305150033

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije