Šah – Vojvođanska liga grupa Banat jug: OPOVČANI U POSLEDNJEM KOLU OVERILI PLEJOF

24/09/2017

u SPORT

OPOVČANI U POSLEDNJEM KOLU OVERILI PLEJOF
Opovo, 24. septembar 2017;
Opovčani ubedljivi i u samom finišu lige. Pobedom nad Banatskim Novim Selom u gositma rezultatom 4:2 overili su i učešće u doigravanju i to protiv prvoplasiranog iz  Vojvođanske lige grupa Banat-sever, a to je Radnički iz Kikinde.

Evo kompletnih rezultata poslednjeg 9. kola: B.N.Selo – Opovo 2:4; Grenbenac – Plandište 1:5; Kovačica – Banatski Karlovac 3:3; Kovin – Vršac 2,5:3,5; Ritiševo – Alibunar 3:3.

KONAČNA TABELA: 1. Bora Kostić – Vršac (24); 2. Bata Ćosić – Opovo (23); 3. Kovačica (20); 4. Radnički – Kovin (14); 5. Unirea – Ritiševo (10); 6. Alibunar (8); 7. Banatski Karlovac (7); 8. Bora Ivkov – Banatsko Novo Selo (6); 9. Sloga – Plandište (5); 10. Vulturul – Grebenac (4).

Evo i konačne tabele :

U doigravanju lige „ukrštaju“ se prvoplasirane i drugoplasirane ekipe severa i juga, dakle sastaju se u Kikindi, prvi par, Kikinda i Opovo, dok će u Vršcu igrati Vršac i Čoka. Mečevi su  već naredne nedelje, 01. oktobra. Ekipe juga Opovo i Vršac su favaroti u prvim mečevima s obzirom da pojedinačno posmatrano imaju igrače sa većim rejtingom od 100 do 200 poena od svojih takmaca. Tako, treba očekivati finale Vršac – Opovo.

Inače, Opovo je u ligi jedina neporažena ekipa, odnosno jedina ekipa koja je savladala Vršac. Koliko su Opovčani ove godine dominirali ligom govori i podatak da posmatrano pojedinačno, u konkurenciji preko 100 seniora prva četiri mesta zauzimaju naši šahisti i to: Dušan Miljević sa 8 poena iz 9 mečeva, Slobodan Jovanovski takođe 8 poena iz 9 mečeva, Goran Vlajković sa osvojenih 7,5 poena iz 9 mečeva i Živadin Mitrović sa 7 poena iz 9 mečeva.

Ova četvorica osvojila su 30,5 poena od mogućih 36 izgubivši ukupno samo jednu jedinu partiju. Naravno, ovim se ne umanjuje učinik drugih naših šahista poput Božidara i Lazara Milića, Predraga Baste kao i najstarijeg igrača u ekipi Save Babina.

Nadamo se da će nas i nakon povratka iz Kikinde naši šahisti obradovati lepim vestima iz sveta šaha.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije