Rekonstrukcija vodovodne mreže u Opovu: POČELI RADOVI U ULICI BORISA KIDRIČA (VIDEO)

22/09/2017

POČELI RADOVI U ULICI BORISA KIDRIČA
Opovo, 22. septembar 2017;
[vsw id=”-1cJ0ymuJjQ” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Još jedna realizacija kapitalnog projekta stratovala je danas u Opovu. U okviru projekta rekonstrukcije vodovodne mreže na teritoriji Opštine Opovo, krenuli su radovi na zameni starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim u jednoj od dve glavne opovačke ulice – Borisa Kidriča. Početak radova se izvodi na ulazu u Opovo iz pravca Sefkerina.

Povodom početka radova gradilište su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Dragan Živković. Predsednik opštine najavljuje nastavak ovih radova u sporednim ulicama ali i u ostalim opštinskim mestima.

– Sa ovim projektom nastavljamo zamenu starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim. Nakon ove ulice nastavljamo projekat u ulici Bratstva jedinstva i sukcesivno ćemo raditi ulice Maksima Gorkog i 2. oktobar. Očekujemo da ćemo deo sredstava koji su nam neophodni za nastavak projekta dobiti od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. U 2018. godini očekujemo nastavak projekta, odnosno rekonstrukciju vodovodne mreže u Barandi i Sakulama, čime će stare azbestne ceni otići konačno u prošlost, izjavio je nakon obilaska gradilišta predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Prvi metri linije vodosnabdevanja su iskopani, a ispred izvođača radova firme GP „Graditelj NS“, šef gradilišta Darko Pavlović poručuje da će projekat biti završen u roku.

– Saradnja sa loklanom samoupravom je izuzetno dobra, ovo je treći projekat koji sarađujemo, radili smo rekonstrukciju vodovodu u ulici Stanka Tomića i prečistač voda, a što se tiče aktuelnog projekta rok za izvođenje radova je 70 dana i očekujem da ćemo završiti u roku, što će naravno zavisiti i od vremenskih uslova, rekao je šef gradilišta.

Direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković izražava zadovoljstvo direktnom saradnjom u projektu Pokrajinske Vlade.

– Iskreno, čast mi je što sam danas prvi put ispred  Javnog preduzeća „Mladost“, koje prvi put direktno uključeno u koordinaciju jednog projekta koji finansira Pokrajinska Vlada u saradnji sa lokalnom samoupravom, jer prvi put smo uključeni u samo izmeštanje vodovodne mreže. Saradnja između nas i izvođača svodiće se u što kvalitetnije izvođenje projekta kako bi svi korisnici bili zadovoljni izvedenim radovima, izjavio je direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković.

Projekat Rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Borisa Kidriča u Opovu“ u dužini od 2.396 metara finansiran je od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, vrednost projekta je preko 17 miliona dinara, a deo se finansira iz budžetskih sredstava lokalne samouprave.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

OPOVO, 8. mart 2024 - Povodom Međunarodnog dana žena, predsednik opštine Miloš Markov uputio je čestitku svim ženama Opštine Opovo. Kao i prethodnih godina, u maloj sali Kulturnog centra Opovo, Markov je sa svojim saradnicima priredio prijem za radnice Opštinske...

najnovije

najčitanije