Projekat Saradnja, humanost, sreća: ODRŽAN JAVNI ČAS NA TEMU „CRVENI KRST“

20/09/2017

ODRŽAN JAVNI ČAS NA TEMU „CRVENI KRST“
Baranda, 20. septembar 2017;
Javni čas kao sastavni deo autorskog projekta SHS (saradnja, humanost, sreća) učiteljice Nade Kljajić iz Barande održan je 19. septembra u sali Doma kulture Baranda. Ovom času su prisustvovali učenici od prvog do petog razreda, sa svojim učiteljicama i nastavnicom biologije, Vesnom Jovanović. Koleginice, učiteljica Ružica Tegeltija (predsednica Podmlatka crvenog krsta škole) i učiteljica Jasmina Latovljev (vaspitač za učenike na letovanju pod okriljem Crvenog krsta opštine Opovo) svojim učešćem su dale veliki doprinos u realizaciji ovog časa. Takođe su i tri učenika šestog razreda pričali o provedenom vremenu na letovanju i letnjoj školi ove velike organizacije.

U uvodnom delu časa prisutnima se obratila učiteljica Nada Kljajić i upoznala ih sa svim onim što će čuti i naučiti o velikoj humanoj organizaciji Crvenom krstu. Kroz glavni deo su, pomoću PP prezentacije, Ružica Tegeltija, a zatim i Nada Kljajić pričale o nastanku Crvenog krsta u svetu, o osnivaču, značaju, principima i Ženevskoj konvenciji Crvenog krsta, kao i kada i ko je u našoj zemlji ovu organizaciju aktivirao.

Učiteljica Jasmina Latovljev je zatim pričala i prikazala slike sa letovanja u Baošićima , dok je učenik Bogoljub N. pročitao sastav o ličnom iskustvu, gde su prisutni mogli da saznaju kako su na letovanju 25 učenika naše škole obučavana u pružanju prve pomoći, kao i o izvedenim brojnim zanimljivim radionicama. Svoje sastave su pročitali i Marko V. i Marina D. o provedenom vremenu u letnjoj školi Crvenog krsta u Vršcu, gde su takođe pohađali obuku u pružanju Prve pomoći i učestvovali u veoma interesantnim i edukativnim radionicama, a da će im sve što su doživeli ostati u neizbrisivom sećanju.

Ovaj Javni čas je druga aktivnost u nizu planiranih aktivnosti projekta SHS. Prva je bila poseta Udruženju paraplgeičara i kvadriplegičara u Barandi i razgovor sa predsednikom udruženja Savom Lazinim o povredama i rizicima povreda, kao i o humanijem odnosu prema osobama sa invaliditetom. Svaku od aktivnosti prate i dodatne aktivnosti, prvu, sakupljanje čepova (i uručivanje) za „Čep za hendikep“, a druga sakupljanje školskog pribora polovne (očuvane) garderobe, obuće i igračaka za đake naše škole slabijeg materijalnog stanja.

U nastavku projekta je predviđeno još nekoliko glavnih i propratnih edukativnih, kreativnih i zabavnih aktivnosti, kako bi učenici na taj način naučili da treba da budu humaniji, srećniji i kvalitetnije međusobno sarađuju sa svima bez razlike.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije