Dečja atletika: PLASMAN SPARTAKA NA DRŽAVNO PRVENSTVO

19/09/2017

u SPORT

PLASMAN SPARTAKA NA DRŽAVNO PRVENSTVO
Opovo, 19. septembar 2017;
U Sremskim Karlovcima je 16. septembra održano Prvenstvo Vojvodine u dečjoj atletici. Opovački Spartak je nastupio sa dve ekipe, mlađom (2008/2009. godište) i starijom (2006/2007. godište).
zvanredan uspeh postigla je starija ekipa u kategoriji 2006. godišta koja je osvojila drugo mesto i plasirala se na državno prvenstvo. Rezultat je još vredniji ako se uzme u obzir da su naši najmlađi atletičari ostavili daleko iza sebe atletičare “Srema” iz Sremske Mitrovice prošlogodišnje državne prvake. Ispred “Spartaka” je bila samo Vojvodina, iza je bio zrenjaninski “Proleter”, “Maraton” iz Sombora i još mnogi drugi. Stariju ekipu činili su sledeći atletičari: Teodora Vasić, Jovana Popov, Anđela Paunov, Teodora Simeon, Andrea Stajin, Iva Rackov, Iva Krivokuća, Luka STojanović, MIhajlo Vaić i Darko Getejanac.

Mlađa ekipa je zauzela četvrto mesto, a njen sastav su činili: Teodora Kucin, MIa Rackov, Sara Stojanović, Anastasija Jovanov, Jelena Rokvić, Anja Aćimov, Andrea Popov, Damjan Ivanovski, Jovan Svirac i Strahinja Simić.

Takmičilo se u pet disciplina: štafetni poligon, bacanje medicinke u stojećem stavu iza leđa, skok udalj iz mesta “gde ja stadoh ti produži”, bacanje vorteksa i formuli.

– Mogu samo da kažem da sam izuzetno zadovoljan onim što su naši atletičari pokazali na ovom takmičenju pogotovo starija ekipa. Došli smo u Sremske Karlovce bez nekih većih ambicija, ali naši atletičari su bili izuzetno raspoloženi za takmičenje i kako je jedna po jedna disciplina bila gotova tako su oni sve više imali volje za narednu disciplinu. Ovo takmičenje je ekipnog karaktera i ovo je retkost u atletskom sportu, gde se uglavnom takmiči atletičar za sebe. I ovo je još jedan veliki dokaz da se izuzetno pametno i stručno radi sa našim najmlađim atletičarima i možemo očekivati visok plasman na državnom prvenstvu, izjavio je trener Nemanja Stojanović.

Posle takmičenja naši atletičari su prošetali Sremskim Karlovcima i malo bliže se upoznali znamenitostima ovog predivnog mesta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije