Fudbal – Druga južnobanatska liga Zapad / 3. kolo: OPŠTINSKI DERBI PRIPAO OPOVČANIMA

18/09/2017

u SPORT

OPŠTINSKI DERBI PRIPAO OPOVČANIMA
Opovo, 17. septembar 2017;
OMLADINAC (Opovo) – TEMPO (Sefkerin) 2:1 (0:1); Bravuroznim intervencijama tokom drugog poluvremena golman Jovan Đinović je držao Sefkerince u egalu, međutim, bio je dovoljan samo jedan kiks da od heroja postane tragičar meča. Ali i to je fudbal.

Kao i uvek susreti Opovčana i Sefkerinaca predstavljaju derbi bez obzira na trenutnu formu ili poziciju na tabeli. Muška utakmica sa puno žestokih duela, komšijski derbi i jednostavno stvar prestiža. Kao i na prolećnom derbiju, koji je bio jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih utakmica koja je odigrana na opovačkom stadionu, i ovog puta nije nedostajalo uzbuđenja i neizvesnosti.

Poveli su gosti već u 13. minutu sjajnim udarcem Marka Ilkića iz slobodnog udarca sa nekih 17-18 metara. Pokušavali su domaći da izjednače ali im to nije uspelo do kraja poluvremena.

U nastavku potpuna dominacija fudbalera Omladinca. Neshvatljivo kako su Sefkerinci „prepustili“ sredinu terena svojim rivalima, i jednostavno gol je visio u vazduhu. Đinović je tokom drugog dela utakmice činio čuda na gol liniji ali u 70. minutu je morao da kapitulira.

Brza akcija po desnoj strani, oštar centaršut Nemanje Jovanova, a rezervista Đorđe Grčak je na pravom mestu i sa par metara šalje loptu u mrežu iza nemoćnog Đinovića.

Opovčani se nizu zadovoljili remijem i nastavljaju atake prema golu Sefkerinaca, koji se i dalje brane čuvajući bod. Đinović u dva navrata maestralno interveniše i brani udarce Milankova i Kostića, a onda u 82. minutu, nakon centaršuta Jovanova istrčava na loptu, ali od njega je brži Srđan Mećavin i udarcem glavom smešta loptu u mrežu.

Tek tada Sefkerinci kreću u ofanzivu, napadaju sa svim igračima, u šesnaesterac dolazi čak i golman Đinović, stvaraju neke polušanse ali rezultat se ne menja. Poslednji zvižduk sudije za radost Opovčana, a Sefkerinci će imati priliku za revanš u prolećnom delu sezone.

OMLADINAC: Šiđanin, Lazin (Grčak 60’), I.Kostić, Mitić (Latovljev 75’), Arsić, Savić, Jovanov, D.Kostić, Mećavin, M.Milankov, Simonović.

TEMPO: Đinović, Živkov, Ilkić, Simeon, Đurkin (Mladenović 86’), Milošević (Živković 80’), Suba, Morar, Ždero (Ćirika 60’), D.Milankov (Đoševski 40’), Milićev (Todorovski 65’).

IGRAČ UTAKMICE: Milan Milankov (Omladinac)

Rezultati 3. kola: Glogonj – Slavia 4:0; Unirea – Mladost 1:5; Omladinac – Tempo 2:1; Mundial – Spartak 0:4; Polet – Pobeda 4:0.

TABELA: 1. Spartak (9); 2. Polet (6); 3. Omladinac (6); 4. Mundial (6); 5. Glogonj (5); 6. Mladost (4); 7. Unirea (3); 8. Tempo (1); 9. Slavia (0); 10. Pobeda (0).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije