Jako nevreme pogodilo Opovo i Vojvodinu: OLUJNI VETAR LOMIO GRANE I OBARAO DRVEĆE (VIDEO)

17/09/2017

OLUJNI VETAR LOMIO GRANE I OBARAO DRVEĆE
Opovo, 17. septembar 2017;
[vsw id=”Mmg395gzEjU” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Olujni vetar praćen jakim pljuskom koji je zahvatio danas oko 14:00 časova južni Banat, imao je svoj pir i u mestima naše opštine. Za samo desetak minuta koliko su udari vetra trajali nastala je znatna šteta. Vetar je lomio grane, obarao drveće, padale su slabije prišvršćene kapije i ograde, oštećeno je puno krovova, a neverme je izazvalo i nestanak struje koja je došla u popodnevnim časovima.

Oluja je izazvala veliku štetu u centru Barande gde je na platou ispred zgrade mesne zajednice oboreno više stabala i oštetilo pijačne tezge, u bašti kafea porušeni su veliki suncobrani sa betonskim podlogama, a jedno stablo je palo ispred zdravstvene ambulante.

Odlomljene grane i sitnije granje prekrile su i centar Opova, dok je u Sakulama je kao i prošli put slična situacija u parku i duž ograde porte, a jedno stablo je palo na ogradu fudbalskog terena

Stabla koja su pala na put između Sefkerina i Opova nakratko su usporila saobraćaj, brzom intervencijom policije lokalitet je obezbeđen, a u koordinaciji između lokalne samouprave i preduzeća „Agros“ na teren je izašlo vozilo koje je uklonilo oborena stabla, pa je saobraćaj ubrzo normalizovan.

U Sefkerinu je takođe došlo do obaranja nekoliko stabala ali su brzom akcijom njihovih odbornika problem rešen, a kako saznajemo oštećen je i krov predškolske ustanove.

Problematične lokacije u Opovu i Barandi obišli su predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i u koordinaciji sa komunalnim preduzećem dogovoreno je raščišćavanje trotoara i glavnih komunikacija kako bi se opsežnije delovalo već u ranim jutarnjim satima u ponedeljak.
Takođe, na poziv predsednika opštine odmah su reagovale direktorke OŠ “Dositej Obradović” Milica Cuca I direktorka PU “Bambi” Jelena Mitić, kao i direktor JP Mladost, Dragan Živković koji su sa raspoloživim ljudstvom krenuli u akciju raščišćavanja pred svojim objektima kako bi olakšali posao radnicima komunalnog preduzeća.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije