Pojilište za stoku u Barandi: REŠEN PROBLEM NAPAJANJA SEOSKIH OVACA I KRAVA

13/09/2017

REŠEN PROBLEM NAPAJANJA SEOSKIH OVACA I KRAVA
Baranda, 13. septembar 2017;
Povodom nastalog problema u vezi seoskog pojilišta za stoku u Barandi danas je održan sastanak predstavnika Mesne zajednice Baranda, lokalne samouprave i uzgajivača stoke iz Barande. Pojilište koje se nalazi na lokalitetu Ciganska bara povezano je na vodovodnu mrežu ali je usled pucanja cevi i prekomernog izlivanja vode, konstantno velike potrošnje, kao i ovogodišnje suše zbog čega je apelovano na racionalno korišćenje vode, isključeno sa vodovodne mreže. Zbog ovogodišnje suše bez vode su ostali i kanali tako da je ovaj problem za stočare postao još teži. To je bio razlog obraćanja baranđanskih uzgajivača stoke kabinetu predsednika opštine kako bi se ovaj problem rešio i pronašlo adekvatno rešenje.

Zbog obaveza predsednika opštine na današnjem sastanku prisustvovao je njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, zatim predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin i svi zainteresovani uzgajivači stoke.

Rešenje je pronađeno i sastoji se u dogovoru da se pojilište ponovo priključi na vodovodnu mrežu sa postavljanjem vodomera, a svi korisnici će procentualno učestvovati u plaćanju računa za vodu na pojilištu shodno broju krava ili ovaca. Po dogovoru potrošnja vode za napajanje 10 ovaca odovara potrošnji jednog grla krave. Zapisnik je potpisao prisutan 21 uzgajivač.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije