Kancelarija za mlade: SAZVANA RADNA GRUPA, POČETAK RADA NA LOKALNOM AKCIONOM PLANU

12/09/2017

Kancelarija za mlade: SAZVANA RADNA GRUPA, POČETAK RADA NA LOKALNOM AKCIONOM PLANU

Opovo, 12. septembar 2017;
Povodom osnivanja Kancelarije za mlade juče je sazvan inicijialni sastanak na kojem su prisustvovali, zamenik predsednika opštine Miloš Markov, Ilija Škorić načelnik policijske stanice Opovo, Jelena Bjelica direktorka centra za socijalni rad, Sofija Popović direktorka doma zdravlja, Milica Cuca direktorka osnovne škole “Dositej Obradović Opovo, Zoran Lazić ispred informativnog portal Glas Opova i koordinatorka novo osnovane kancelarije za mlade Dragana Avramović.

Markov i Avramovićeva su prisutne upoznali sa planovima i idejama koje su vezane za osnivanje kancelarije, a povod sastanka je bila je činjenica da je do kraja godine potrebno doneti lokalni akcioni plan neophodan za dalji rad. Radna grupa je od koordinatorke Dragane Avramović obaveštena o rezultatima ankete koja je sprovedena u prethodnom periodu, a odnosila se na aktuelnu problematiku mladih.
Prisutni su, svako u svojoj oblasti imali priliku da iznesu  iskustva iz ove oblasti i na taj način se uključe u izradu lokalnog akcionog plana.
Podsetimo, na 11. Sednici skupštine opštine usvojen je predlog i odluka o osnivanju Kancelarije za mlade Opštine Opovo u okviru Opštinske uprave Opovo – Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove. U obrazloženju ove odluke navodi se, pored ostalog, da osnivanjem Kancelarije, mladi dobijaju partnera u njihovim nastojanjima da se kreativno, slobodno razvijaju i osmišljavaju programe i aktivnosti za mlade, dobijaju razumevanje i podršku, podsticaj za aktivno učešće u životu njihove lokalne sredine, priznavanje i uvažavanje njihovih prava, interesa i potreba, lakši pristup informacijama od značaja za njih i fizički prostor za realizaciju svojih projekata, inicijativa i potreba.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije