Dani košarke finale: POBEDNIČKI PEHAR ZA KOŠARKAŠICE AGROS BASKETA

11/09/2017

u SPORT

POBEDNIČKI PEHAR ZA KOŠARKAŠICE AGROS BASKETA
Opovo, 11. septembar 2017;
[vsw id=”5TyRpm_6vLc” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
U izuzetno uzbudljivom finalu košarkašice Agros Basket 1 savladale su ekipu Rasa i podigle pobednički pehar. Za razliku od prethodne godine kada su osvojile srebrnu medalju ovog puta su se okitile zlatnim odličjem. Bronzanu medalju osvojila je ekipa pančevačkog Tamiša.

Dani košarke je sportsko – košarkaška manifestacija za pionirke i mlađe pionirke, koja se po drugi put održava u Opovu u organizaciji Košarkaškog kluba Agros Basket. Ovog vikenda održan je turnir za starije pionirke, dok će narednog nastupiti mlađe pionirke i mini basket.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa – Tamiš, Ras, Agros Basket 2, Girl Basket, Partizan i Agros Basket 1. Prvog dana se igralo ligaški u dve grupe, a dan kasnije utakmice za plasman. U finalu su se našle dve najbolje ekipe koje i inače vode žestoke bitke na pionirskom prvenstvu. Odlično su krenule košarkašice Agrosa predvođene fenomenalnom Nedom Kukić, koja je tokom čitavog turnira bila nerešiva enigma za svoje protivnice. Međutim, u drugom poluvremenu trener Habanek povlači svoje najbolje košarkašice Vanju Radovanov i Nedu Kukić, što Ras koristi i u finišu meča stiže do egala. Habanek vraća svoje uzdanice u igru, a Neda Kukić u poslednja dva minuta odigrava pravu „simultanku“ i donosi pobedu Agros Basketu i zlatnu medalju.

 

Medalje i pehare uručili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor Agros doo Opovo Jovan Rackov. Tasić je pozdravio sve učesnike i izjavio da su Dani košarke praznik sporta i promocija mladih i da se iskreno nada da će se nastaviti sa organizacijom i narednih godina.

– Opovo je dobar domaćin, lokalna samouprava će uvek biti pokrovitelj ovakvih sportskih manifestacija, a mene ste učinili ponosnim što sam predsednik ove opštine, poručio je Tasić.

Manifestacija se održava na terenima Sportsko – rekreativnog centra Opovo, a pored lokalne samouprave sponzori turnira su Agros doo Opovo, Trgovačka radnja „Petar i Tina“, Pekara M&N i Dečija igraonica „Dumija“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije