Veliki uspeh sefkerinskih zmajeva: ŠAMPIONI EVROPSKOG KUPA

11/09/2017

u SPORT

ŠAMPIONI EVROPSKOG KUPA
Sefkerin, 11. Septembar 2017;
Sefkerinski zmajevi u borbama punog kontakta na Evropskom kupu osvojili su tri zlatne i šest srebrnih medalja.
U subotu 9. septembra u hali sportova Novi Bečej uspešno je održan Evropski kup u kung fu sportu (Sanda borbe u ful kontaktu) gde je učestvovalo preko 200 kvalitetnih takmičara u svim uzrastnim kategorijama iz Turske, Češke, Mađarske ,Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Srbije.
Na ovom takmičenju najbolji rezultat ostvario je tim borilačkog kluba “Dragon” iz Sefkerina, koji je svojom borbenošću ušao u devet finalnih borbi po kategorijama i osvojio devet sjajnih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: pionir Luka Petrov, kadet Uroš Janjić i senior Marko Stanković, dok su srebrni bili pionir Dejan Vaić, stariji pioniri Nemanja Detki i Ognjen Strahinić, kadet Goran Mihajlović i seniori Nikola Stankov i Danijela Nikolić.
Od svih borbi možemo izdvojiti dva veoma atraktivna meča, a to su pobede tehničkim nokautom u prvoj rundi koje su ostvarili Janjić i Stanković.
Prvi put u karijeri takmičenja tokom 35 godina da je borilački tim iz Sefkerina ostvario ovako složen rezultat, odnosno uzeo učešće u devet finalnih mečeva i osvojio veoma vredne medalje u svim kategorijama na ovom velikom međunarodnom kupu, ističe trener Steva Stankov.

Tokom celog dana takmičenja do kasno u noć trajao je i seminar za sudije pod vođstvom stručnjaka iz Evropske federacije za ovaj sport uz predlog i organizaciju Srpskog kung fu vušu saveza.

Na ovom seminaru učestvovala su i dva člana upravnog odbora kluba “Dragon” Sefkerin Žika Jovanov i Ilija Stojkov koji su položili ispite i dobili međunarodne sertifikate i postali sudije za kung fu sport.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije