Aktivna socijalna politika: MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ U OPOVU (VIDEO)

01/09/2017

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ U OPOVU
Opovo, 31. avgust 2017;
[vsw id=”PfzgffhGaSE” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Ministar Zoran Đorđević po drugi put ove godine u Opovu. Za razliku od prethodnog puta kada je došao kao ministar vojske sada je u svojstvu ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Ministra je dočekao predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji mu je podneo izveštaj o aktivnostima i strategiji aktivne socijalne politike Opštine Opovo, a na tribini koja je potom organizovana prisustvovala je načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, direktori javnih ustanova Opštine Opovo, kao i brojni zaintersovani građani.

Ministar Đorđević je otvorio puno tema koje se tiču njegovog resora, razgovaralo se o projektnim aktivnostima za ženska udruženja, penzionerima, deci sa posebnim potrebama i invalidima, socijalnoj politici i saradnji sa ministarstvom. Ministar je odgovarao na pitanja prisutnih i predstavio buduću strategiju i planove njegovog ministarstva.

Ispred lokalne samouprave izjavu je dala opštinska većnica zadužena za socijalnu politiku Ankica Simin Damjanov.

– Nastavljamo na strategiji aktivne socijalne politike, a jedna od naših redovnih aktivnosti je raspodela paketa za novorođene bebe koje uručujemo dva puta mesečno i na taj način podstičemo natalitet u našoj opštini, rekla je Ankica Simin Damjanov.

Nakon tribine, ministar je posetio prostorije Aktiva žena Opovo, gde je razgovarao sa članicama udruženja u vezi projekata, a za Opštinu Opovo istakao da bez obzira na svoju veličinu i ekonomski status lokalna samouprava dobro vodi socijalnu politiku.

– Opovo je opština koja je po rangu nerazvijena ali ima velike mogućnosti. Danas sam pričao sa predsednikom opštine na koji način može naše Ministarstvo i Vlada Republike Srbije da pomogne Opovu, kako bi se status promenio i podigao standard građana. Po drugi put sam u Udruženju Aktiva žena Opovo gde vidim veliki entuzijazam i želju da se radi, vidim dosta lepih proizvoda, i svakako da ima načina da im pomognemo, tako da smo se dogovorili da dođu i da porazgovaramo kako bi smo videli šta Ministarstvo može da učini za njih, izjavio je ministar Đorđević.

Opština Opovo je u poslednjih godinu i po dana poseban akcenat stavila na aktivnu socijalnu politiku, a u narednom periodu najavljuje nove aktivnosti i projekte u ovoj oblasti.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije