Porodica i pomoć države: ZA PRVO DETE 100.000 OD DRŽAVE

29/08/2017

ZA PRVO DETE 100.000 OD DRŽAVE
Beograd, 28. avgust 2017
Srbija bi trebalo do kraja godine da dobije novi zakon o finansijskoj podršci porodici. Kako piše “Blic” za prvu bebu u porodici dobijaće se 100.000 dinara.
Takođe, kako je tom listu rečeno u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, biće povećana i finansijska pomoć porodicama sa dvoje, troje i četvoro dece.
Kako su za “Blic” potvrdili iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku, najznačajnije povećanje pomoći biće u slučaju prvog deteta, jer je do sada država majkama uplaćivala jednokratnu pomoć od 39.345, 83 dinara.
Uvećanje iznosa za drugo, treće i četvrto dete je neznatno u odnosu na trenutnu sumu koja se isplaćuje, kažu iz Ministarstva i dodaju da će se ta pomoć, kao i do sada, isplaćivati u 24 mesečne rate.
Usvajanjem novog zakona o porodici povraćaj PDV-a na bebi opremu definitivno odlazi u istoriju, navodi dalje “Blic” i dodaje da će umesto toga roditelji dobijati paušal od 5.000 dinara. On će se isplaćivati uz jednokratni iznos roditeljskog dodatka za prvo dete i prvu njegovu isplatu za drugo, treće i četvrto dete.
Primenom ovog zakona proizilazi da će roditelji, koji su do sada imali pravo na povraćaj PDV-a na ovaj način dobijati manje novca, ali će se, s druge strane, povećati ukupan broj roditelja koji će dobijati pomoć države.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije