Nova kuhinja za opovački Bambi: DOBIJANJEM DODATNOG PROSTORA REŠAVA SE PROBLEM UPISA (VIDEO)

29/08/2017

DOBIJANJEM DODATNOG PROSTORA REŠAVA SE PROBLEM UPISA
Opovo, 29. avgust 2017;
[vsw id=”jHPkQYP2w2I” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Još jedan veliki i značajan opštinski projekat realizuje se u Opovu. U toku je izgradnja kuhinje na objektu opovačke predškolske ustanove. U pitanju je projekat pod nazivom „Dogradnja javnog objekta predškolske ustanove Bambi“ za koji su sredstva obezbeđena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 3.260.344,36 dinara.

Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka ustanove Jelena Mitić, koja je zajedno sa rukovodiocem gradilišta upoznala predsednika opštine sa dinamikom realizacije projekta.

Direktorka ustanove Jelena Mitić ističe značaj realizacije ovog projekta kojim će se konačno obezbediti adekvatni kuhinjski uslovi.

– Za našu ustanovu koja je imala dugogodišnji problem neadekvatne realizacije pripremanja hrane u nenamenskoj kuhinji, i te kako znači ovaj projekat, jer će deca konačno užinati i ručati u adekvatnom prostoru. Realizacija ovog projekta mnogo znači i deci i celoj ustanovi i zbog toga bih se zahvalila lokalnoj samoupravi koja je tematiku i problematiku funkcionisanja predškolske ustanove prepoznala, aplicirala na konkursu i uspela da obezbedi sredstva, rekla je direktorka ustanove Jelena Mitić.

Prema projektu investitor radova je Opština Opovo, izvođač radova firma D.O.O. MV Invest iz Zrenjanina, radovi su startovali 16. avgusta, a rok za završetak je 90 radnih dana.

U izjavi za medije predsednik opštine je govorio o novonastalom problemu upisa dece u predškolsku ustanovu zbog nedostatka prostora, kao i načinima za njegovo rešavanje.

– Duži vremenski period predškolska ustanova ima ozbiljan problem sa nedostatkom prostora. Prethodna vlast se nije ozbiljno bavila ovom problematikom o čemu govori i činjenica da su četiri puta pokušavali da sprovedu postupak javne nabavke. Nova kuhinja se dograđuje i istovremeno se oslobađa prostor na mestu stare, koji će nam omogućiti uslove za upis dece koja su na listi čekanja.

Tasić je za 4. septembar najavio zajednički sastanak predstavnika lokalne samouprave i predškolske ustanove sa roditeljima koji su dobili negativna rešenja za upis dece, na kojem očekuje da će se ovaj problem rešiti na obostrano zadovoljstvo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije