Saopštenje – Crveni krst Opovo: VRATILA SE DECA SA MORA

22/08/2017

VRATILA SE DECA SA MORA
Opovo, 22. avgust 2017;
Juče u ranim jutarnjim satima vratila su se deca iz Baošića, svi zdravi, preplanuli od sunca  i puni utisaka. Program oporavka 25 dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima podrazumevao je desetodnevni dečiji boravak koji je  trajao  od 10. do 20. avgusta i bio je praćen od strane vaspitača Jasmine Latovljev.

Deca koja su  boravila u odmaralištu  bila su obuhvaćena  i programom  Letnje škole Crvenog krsta, koju realizuju edukovani mladi volonteri. Program rada Letnje škole  prilagođen je uzrastu i interesovanju dece, a realizuje se kroz tri segmenta: jutarnja učionica, čiji program podrazumeva usvajanje znanja o vrednostima i značaju razvijanja solidarnosti. Tematske radionice iz različitih oblasti kao što su Promocija humanih vrednosti, Prevencija trgovine ljudima, Prva pomoć, kao i niz edukativnih radionica, likovna, muzička, plesna, novinarska i lepog ponašanja i večernji zabavni program. Za posebno isticanje i postignute rezultate  u radionicama deca su dobila diplome.

Organizovana je škola plivanja koju vodi profesionalni instruktor plivanja, naša dece koja su bila neplivači su naučila da plivaju i dobila diplomu plivača. Kupanje dece bilo je pod budnim očima spasilaca na vodi.
Boravak je bio pod stalnim nadzorom lekara – pedijatra.
Veliko hvala predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, koji je pored bogatog džeparca omogućio i posetu dece u Baošićima. Veliko hvala učiteljici Jasmini Latovljev koja se veoma uspešno izborila sa 25 dece, vratila ih zdrave i srećne.

 

Crveni krst Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije