Još jedan veliki projekat ulazi u realizaciju: REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICI BORISA KIDRIČA

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICI BORISA KIDRIČA
Opovo, 16. avgust 2017;
Kao što je početkom godine i najavljeno, nastavlja se projekat „Rekonstrukcije vodovodne mreže u Opovu“. Nakon sprovođenja procedure javne nabavke i izbora izvođača radova, danas je predsednik opštine dr Zoran Tasić potpisao ugovor sa predstavnicima firme GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada.

– Ovo je još jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji je od životnog značaja za građane naše opštine. Zbog kvantiteta projekta, kako njegovog obima, tako i finansijske vrednosti, realizujemo ga sukcesivno i svake godine radimo po jednu do dve ulice u zavisnosti od sredstava koje obezbedimo. Ove godine, radićemo glavnu opovačku ulicu Borisa Kidriča i naravno, projekat nastavljamao i naredne godine, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Projekat Rekonstrukcije vodovodne mreže podrazumeva zamenu starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim. Rekonstrukcija će se vršiti u opovačkoj ulici Borisa Kidriča u dužini vodovodne trase od 2.396,10 metara. Rok za izvršenje radova je 70 radnih dana, a vrednost projekta je 17.257.268,52 dinara sa pdv-om. Sredstva su obezbeđena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok se deo finansira iz budžetskih sredstava lokalne samouprave.