Zdravstvena ambulanta Sakule: ZAVRŠEN PROJEKAT SANACIJE I ADAPTACIJE SAKULSKE AMBULANTE (VIDEO)

14/08/2017

ZAVRŠEN PROJEKAT SANACIJE I ADAPTACIJE SAKULSKE AMBULANTE
Sakule, 14. avgust 2017;
[vsw id=”ZWG4smyULmA” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Projekat sanacije i adaptacije objekta Zdrvastvene ambulante u Sakulama danas je i zvanično završen. Nadzorni odbor je primio radove, a predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa zaposlenima Doma zdravlja Opovo i izvođačima radova, presekao je traku na ulazu i time ozvaničio završetak projekta.

Za radove na ovom projektu sufinansirajuća sredstva od 3.260.344,89 dinara obezbeđena su preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok je lokalna samouprava sopstvenim budžetskim sredstvima učestvovala sa 10% od ukupne vrednosti projekta. U sklopu projekta urađeni su pripremni, betonski, zidarski, izolaterski, stolarski, keramičarski i molersko – farbarski radovi, sanitarna oprema i izmeštanje apoteke u objekat zdravstvene ambulante, dok je Javno preduzeće „Mladost“ Opovo bilo zaduženo za radove na vodovodnim instalacijama.

Nakon obilaska objekta predsednik opštine izrazio je zadovoljstvo završetkom radova i naglasio da se u ovaj objekat preko 30 godina nije ulagalo. – Ono što me je porazilo kao predsednika opštine jeste da kada sam u redovnom obilasku zdravstvenih ustanova u Sakulama zimus zatekao medicinsko osoblje koje u 21. veku radi u perjanim jaknama. To je bio signal za mene da moramo ozbiljno da se pozabavimo problemom zdravstvenog sistema. Ovo je prva renovirana ambulanta u sektoru zdravstva, druga ambulanta koja će biti renovirana je ona u Sefkerinu. Objekat u Barandi je relativno nov, star nekoliko godina, tako da nam na kraju ostaje da se ozbiljno posvetimo objektu Doma zdravlja u Opovu, poručio je Tasić.

Na pitanje zašto se krenulo periferno, predsednik opštine je rekao da je strategija lokalne samouprave da građani vide i osete da su i periferna, najudaljenija mesta, podjednako bitna kao i administrativni centar Opovo.

I građani Sakula imaju pozitivno mišljenje o renoviranju njihove zdravstvene ambulante, dok zaposleni ističu da je ovo prvi put od kada rade da se ovaj objekat ozbiljnije renovira. Medicinska sestra Nada Vodeničar, koja u ambulanti radi od 1984. godine kaže da ne pamti da se osim krečenja u ovaj objekat ulagalo na renoviranje. Nada Vodeničar smatra da će u renoviranom objektu bolje funkcionisati ali i da će pacijenti biti zadovoljniji.
Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović nije krila zadovoljstvo urađenim poslom.
– Vrlo sam zadovoljna i ovo je onaj lepši deo direktorskog posla. Renovirati i otvoriti ovakvu ambulantu, posebno kad znamo koliko godina nije uopšte u nju ulagano. Ovog puta mogu izraziti zahvalnost što je lokalna samouprava prepoznala nedostatke u zdravstvenom sistemu, pogotovo kada su u pitanju ovako male ambulante. Na ovaj način zdravstveni radnici dobijaju mesto gde mogu dostojanstveno i efikasno da rade u uslovima kakvi su predviđeni, odnosno da sve funkcioniše i leti i zimi, izjavila je direktorka Doma zdravlja Opovo i dodala da je sada najbitnija kadrovska obezbeđenost ambulante u smislu lekara i stomatologa.

Zdravstvena ambulanta Sakule je nakon ove sanacije i adaptacije dobila i na funkcionalnosti jer se sada sve zdravstvene službe od izabranog lekara i stomatologa, pa do apoteke nalaze na jednom mestu. Narednih dana očekuje se dopremanje medicinske opreme i nameštaja, a nakon toga i primanje pacijenata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije