Poljočuvarska služba u akciji: KRADLJIVCI UHVAĆENI NA DELU (VIDEO)

12/08/2017

KRADLJIVCI UHVAĆENI NA DELU
Opovo, 11. avgust 2017;
[vsw id=”z_t3fnqXdX4″ source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Krade se na njivama bukvalno sve – bostan, krompir, paprika, kukuruz i to je problem sa kojim se pored suše poljoprivrednici najčešće sreću tokom proizvodnog procesa. Bezobrazluk kradljivaca je toliki da su počeli da kradu i tokom dana. Atar je veliki, poljočuvara uvek malo, tako da je veoma bitna saradnja sa poljoprivrednicima kako bi se dobile informacije, nadležni izašli na teren i počinioce uhvatili na delu.

Upravo na osnovu prijave, u četvrtak oko 17.30 časova radnici poljočuvarske službe Opštine Opovo i Policijske stanice Opovo, uhvatili na delu kradljivce.

– Nakon prijave zajedno sa policijskom patrolom izašli smo na teren i zatekli tri lica kako vade krompir na njivi Đure Kirhnera iz Opova. Počinioci su pokušali da pobegnu ali smo pravovremeno reagovali i kradljivce sustigli, oduzeli ukradenu robu i priveli u policijsku stanicu, opisao nam je događaj poljočuvar Dragan Kazakov.

Koordinator poljočuvarske službe Opštine Opovo Aleksandar Spasojević kaže da će ova lica biti procesuirana u daljem postupku.

– Kod privedenih je nađeno 200 kilograma krompira, koji je nakon sastavljanja zapisnika vrećen vlasniku, a počiniocima je oduzeto neregistrovano vozilo, izjavio je Spasojević.

Vlasnik njive na kojoj se krađa dogodila Đura Kirhner kaže da su ove godine kradljivci u više navrata brali papriku i krompir sa njegovih njiva. Policija je izlazila na uviđaj ali počinioci nisu pronađeni.

– Pored krompira koji je zatečen prilikom krađe, pronašao sam i određenu količinu koju su kradljivci sakrili u okolnom kukuruzu. Ovog puta poljočuvari i policija bili su veoma efikasni i nadam se u ime svih opovačkih poljoprivrednika da će se lopovima stati na put, izjavio je Kirhner.

Koordinator poljočuvarske službe Aleksandar Spasojević je poručio da će u narednom periodu patrole poljočuvarske službe biti pojačane i kontrole pooštrene, a eventualnim počiniocima da će biti uhvaćeni i strogo kažnjeni.

Povodom ovih događaja predsednik opštine dr Zoran Tasić izašao je na teren zajedno sa poljočuvarima u sinoćnoj kontroli atara kako bi se neposredno uverio u funkcionisanje ove službe. Inače, poljočuvari svakodnevno obilaze atar, kako po danu, tako i po noći. Zatečeni u ataru se kontrolišu, a pored sumnjivih zaustavljaju se i poljoprivrednici u cilju dobijanja informacija u vezi sumnjivih aktivnosti, paljenja njiva i sličnih radnji.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije