Ispraćeno 25 mališana na letovanje: ZA NEKE MORE PRVI PUT

11/08/2017

ZA NEKE MORE PRVI PUT
Opovo, 10. avgust 2017;
[vsw id=”GpeNqwpwU74″ source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Dvadeset pet mališana iz sva četiri mesta naše opštine sinoć je otputovalo na letovanje u odmaralište Crvenog krsta „Krista Đorđević“ u Baošiće na crnogorskom primorju, a decu su ispratili predstavnici Crvenog krsta Opovo i lokalne samouprave.

Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje i boračka pitanja i Javnim preduzećem „Infostan“ Beograd, obezbedili su sredstva za oporavak socijalno ugrožene dece u ovo odmaralište, a ovom projektu pridružila se i Opština Opovo koja je obezbedila „džeparac“ za sve mališane koji putuju.

Sekretar Crvenog krsta Opovo Ivanka Petrov ističe da većina ove dece nisu bila na moru i da je njihov odabir vršen u saradnji sa osnovnom školom.

– U pitanju su deca iz porodica korisnika socijalne pomoći ali i iz graničnih slučajeva koji nisu njeni korisnici. Zahvaljujem se resornom ministarstvu i JP „Infostan“ Beograd koji su obezbedili sredstva, kao i predsedniku Opštine Opovo dr Zoranu Tasiću koji prepoznaje rad Crvenog krsta i svaki put pruža nesebičnu podršku, izjavila je Ivanka Petrov.

Od ukupno 25 dece koja su otputovala na letovanje, osam je iz Opova, po šest iz Sakula i Sefkerina i pet iz Barande. Dok su čekali na polazak mališani nisu skrivali uzbuđenje, mnogima je prvi put da idu na more i kako kažu očekuju dobar provod. S druge strane, roditelji pozdravljaju ovakvu akciju i posebno ističu podršku lokalne samouprave.

Ispred lokalne samouprave, predsednik opštine dr Zoran Tasić svakom detetu je uručio „džeparac“ od 30 evra. U izjavi bio je veoma kratak.

– Ako smo danas kao političari i kao ljudi uspeli ovoj deci da ulepšamo detinjstvo, mislim da smo uradili pravu stvar i da ova deca to zaslužuju, rekao je Tasić.

U ovaj program Crvenog krsta Srbije iz južnog Banata ušli su samo Opovo i Vršac. Deca će na moru boraviti deset dana od 10. do 20. avgusta, obezbeđen im je prevoz, boravak u odmaralištu, ishrana, lekar pedijatar koji u objektu dežura 24 časa, kao i prisustvo volontera i spasioca. I naravno, džeparac, da se nađe.

Takođe, ovom događaju prisustvovala je i ekipa Radio televizije Srbije, dopisništvo iz Pančeva, na linku dole pogledajte prilog koji je emitovan u emisiji “Šta radite, bre?”
[vsw id=”NF0QPfjQHHU” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije