Dobro jutro: TEMPERATURA PONOVO U PORASTU

09/08/2017

TEMPERATURA PONOVO U PORASTU
Opovo, 09. avgust 2017;
Dobro jutro! Od danas ponovo vrućine, koje će trajati do subote kada se očekuje osveženje. Maksimalna dnevna temperatura do 39°C, a tokom noći 25°C. Brzina vetra m/s JI, verovatnoća padavina 2%. Sunce je izašlo u 5:33h, a zaći će u 19:54h.
Na današnji dan u Opovu je maksimalna temperatura izmerena 2013. godine (38°C), minimalna temperatura 2005. godine (10°C), dok je na današnji dan maksimalna količina padavina u Opovu zabeležena 2008. godine (19mm).

Do kraja godine ostalo je još 144 dana.
Na današnji dan srpski pravoslavni vernici proslavljaju slavu Svetog Pantelejmona. Sveti Pantelejmon priziva se u molitvama pri vodoosvećenju i jeleosvećenju (sveštanju masla) zajedno sa svetim Ermolajem i ostalim besrebrenicima i čudotvorcima. Najznačajniji hram, posvećen ovom svetitelju, nalazi se u Svetoj Gori.
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN:

  1. p. n. e.— Persijancisu, pod vođstvom kralja Kserksa, pobedili u trodnevnoj bici kod Termopila vojsku spartanskog kralja Leonide. Ta pobeda omogućila je Kserksu da osvoji Atinu.
  2. p. n. e.— Gaj Julije Cezar je odneo odlučujuću pobedu nad Pompejem u bici kod Farsala u građanskom ratu.
  3. 378. — Gotisu teško porazili Rimljaneu bici kod Hadrijanopolja, u kojoj je poginuo je istočnorimski car Valens.
  4. 1945. — Amerikancisu bacili atomsku bombuna Nagasaki. Poginulo je 73.000 ljudi, a hiljade su umrle tokom narednih godina od posledica radijacije. Japan je kapitulirao 15. avgusta, čime je rat okončan.
  5. 1998. — Košarkaška reprezentacija SR Jugoslavije postala je svetski šampion u košarci.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

najnovije

najčitanije