Toplotni talas „Lucifer“ nad Srbijom: PRAZNE ULICE, OSVEŽENJE SAMO NA RECI

04/08/2017

PRAZNE ULICE, OSVEŽENJE SAMO NA RECI
Opovo, 04. avgust 2017;
U delovima južne i istočne Evrope danas su temperature iznad 40 stepeni. Toplotni talas koji je pogodio 11 država Italijani su nazvali „Lucifer“ i pod njegovim uticajem rasplamsavaju se šumski požari, nanosi se šteta usevima ali i donosi prve žrtve, prenosi agencija Rojters. Srbija je jedna od tri države koja se u potpunosti nalazi u crvenoj zoni.

U Opovu i okolini izuzetno toplo, u prepodnevnim časovima tokom radnog vremena na ulicama je još i bilo ljudi, međutim, tokom poslepodneva ulice su opustele, a bašte kafea su prazne.

Građani spas nalaze na plažama uz Tamiš gde se koliko – toliko mogu osvežiti. Juče je podignuta ustava, tako da ima protoka i voda je čista.

Očekuje se da će visoke temperature preko 40 stepeni trajati barem do ponedeljka. Početkom naredne nedelje osveženje, ali u sredu i četvrtak ponovo toplo sa temperaturom od 35 do 40 stepeni.

Građanima se preporučuje da izbegavaju direktno izlaganje suncu, kao i izlaske tokom najtoplijeg dela dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja i unošenje dovoljne količine tečnosti. Nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod hronično obolelih, pa im se savetuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje saveta lekara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije