Škola fudbala SPORTIKO: SPORTSKI KAMP – TRENIRANJE, ZABAVA I SAZREVANJE

05/08/2017

u SPORT

SPORTSKI KAMP – TRENIRANJE, ZABAVA I SAZREVANJE
Opovo, 05. Avgust 2017;
MESTO BORAVKA I USLOVI ZA RAD: Škola fudbala “Sportiko” je svoj drugi po redu sportski kamp održala u malom i mirnom mestu Osečini, nedaleko od Valjeva. Osečina poseduje sportski centar koji obuhvata fudbalske terene (prirodna i veštačka trava), terene za košarku, rukomet, sportsku halu, kao i četiri bazena, koje mogu koristiti deca svih uzrasta i različitih plivačkih sposobnosti.

Gore navedeni uslovi za rad pružali su nam mogućnost da deci damo upravo ono što je najkorisnije za njihovo detinjstvo: Svestrano i raznovrsno fizičko vežbanje koje pokreće sve velike grupe misića odgovorne za pravilno držanje i rast aparata za kretanje, kao finalni prudukt dobijamo mentalno stabilniju i zreliju decu čiji osmesi oslikavaju poseban oblik sreće i zadovoljstva na njihovim licima.

CILJ SPORTSKOG KAMPA: Želja da decu odvojimo od svakodnevnice koja podrazumeva nekontrolisano korišćenje modernih tehnologija: računara, mobilnih telefona…, temeljila se na sledećim postulatima zdravog odrastanja: PRIJATELJSTVO, KONKURENCIJA, ZABAVA, USPEH, SLOBODNA IGRA, SAMOSTALNO UČENJE. Ujedno su postulati predstavljali glavne ciljeve prilikom primene trenažnih i vantrenažnih sadržaja.

PRISTUP RADU: Činjenica da smo imali privilegiju da “živimo” sa decom u jednom određenom periodu, pomogla nam je da kao treneri zaista upoznamo radne i higijenske navike polaznika naše škole. Od posebnog značaja je dozvoliti detetu da na sopstvenu inicijativu samo sprovodi svoje dnevne obaveze (menjanje majici, donjeg veša, odlaganje odeće, čišćenje obuće, urednost kreveta, dolazak na trening tačno na vreme, …), jer samo na taj način dobijamo realnu “sliku” o svakom pojedincu, odnosno o stečenim navikama, tek nakon utvrđivanja inicijalnog stanja možemo započeti sa usmeravanjem svojih štićenika.

PRVO ODVAJANJE OD PORODICE: Naši najmlađi članovi prvi put su osetili kako je to kada je ljubav i toplina porodice daleko od pogleda, dodira, razgovora… Ponekad su neki od njih pod uticajem snažnih emocija puštali suze, ali su takođe uvek ispunjavali sve svoje zadatke i na kraju se dostojanstveno vratili svojim najmilijima. Nadamo se da će svim “mališanima” ovo iskustvo pomoći da postanu odgovorniji, vredniji i što je najvaznije – samostalniji, a sve to je jedino moguće  uz ogromnu podršku svojih roditelja.

SPORTIKO I FITNES: Za kvalitetne sadržaje na kampu takođe su se pobrinuli dokazani pedagozi iz nama prijateljskog – Sportskog kluba “Fitness” Kragujevac. Nemerljiv doprinos pedagoškom vođenju tokom kampa dali su mr. Aleksandar Miloševic, prof. Dejan Dimitrijević, kao i nastavnik Marko Kovačević.

O FIZIČKIM AKTIVNOSTIMA: Program rada činile su vežbe u kojima su bili zastupljeni razni oblici kretanja: trčanje, skakanje, penjanje, vučenje, guranje, puzanje…

Svi oni imaju posebno blagotvorno dejstvo na dečji organizam u periodu razvoja koji zovemo pretpubertet. Pored obuke tehnika iz raznih sportova, deca su imala priliku da se upoznaju sa osnovama plivanja i nauče koja su pravila ponašanja na prostoru oko bazena i u samom bazenu, odnosno šta je neophodno da bi se započeo proces obuke, kao i koje su vežbe važne za sam početak, odnosno susret sa vodom, i snalaženje u vodi.

SVIM RODITELJIMA, SADAŠNJIM I BUDUĆIM SPORTISTIMA: Pre svega želimo da se zahvalimo roditeljima na ukazanom poverenju, jer su nam dali nešto najvrednije što čovek može da ima, dete… Nadamo se da je za sve polaznike kamp bio na korist, i da ćemo se družiti i naredne godine. Svima onima koji iz nekog razloga nisu mogli da budu deo ovakvog iskustva, želimo da, ukoliko se ne bave sportom, obavezno počnu, i da, ukoliko se bave, a nisu imali priliku da budu deo kolektiva, obavezno pokušaju, jer je kamp kao i sport: ZABAVAN, KORISTAN, ZDRAV, i čini detinjstvo lepšim!

Sportski pozdrav, NIKO K’O “Sportiko”!!!

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije