Galerija „Jovan Popović“ Opovo: POSTAVLJENA IZLOŽBA „OPOVO, MOJ DOM“

26/07/2017

POSTAVLJENA IZLOŽBA „OPOVO, MOJ DOM“
Opovo, 26. jul 2017;
U opovačkoj galeriji postavljena je nova izložba umetničkih slika iz fonda Galerije pod nazivom „Opovo, moj dom“. Dvadeset i dva autora, iz Srbije i inostranstva, nekadašnji učesnici likovnih kolonija, među kojima su Dragoslav Husar, Zoran Kesić, Maja Đokić, Kosta Đurašinov, Branko Raković, Milan Jakšić, naši sugrađani Pal Dečov, Zoran Veličković, Milan Poledica, Gordana Kapunac i mnogi drugi, predstavili su naše mesto najrazličitijim bojama.

Pažnju su im privlačile zgrade i ustanove koje su simbol Opova, ali i zdanja poput Vile Helene, starog mlina, mostova i brane.  Zanimljivi uglovi gledanja i neobični pejzaži natereće vas da se podsetite onih mesta gde ste i sami nekada stajali i posmatrali toranj crkve i osluškivali crkvena zvona, gde ste preskakali rampu ili se jednostavno vozili čamcem zaobilazeći bagrenac, vučeni neuništivom rekom, zauvek plavim i predivnim Tamišom.

Autor postavke je Katarina Nikolić Ralić, a izložba će biti otvorena tokom jula i avgusta svakog radnog dana od 8:00 do 12:00 časova.

– Već sada mogu da najavim zanimljiv program od septembra i pozivam građane da svojim prisustvom podrže stategiju razvoja kulturnog života Opštine Opovo i ujedno aktivno učestvuju u kulturnom životu naše sredine, izjavila je vd direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo i Galerije „Jovan Popović“ Katarina Nikolić Ralić.

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije