Opovačke rukometašice konačno u višem rangu: MLADOST U DRUGOJ SAVEZNOJ LIGI

12/07/2017

u SPORT

MLADOST U DRUGOJ SAVEZNOJ LIGI
Opovo, 12. jul 2017;
U Hotelu „Stari Banat“ održan je strateški sastanak Rukometnog kluba „Mladost“ Opovo povodom konačne odluke da se naredne sezone ipak igra Druga savezna liga – Banat. Podsetimo, Mladost već dve godine osvaja prvo mesto u Trećoj ligi Banat ali odustaje od ulaska u viši rang. Na sastanku su prisustvovali predesednik kluba Zoran Bogdanović, trener Đura Kanački, rukometašice Sofija Godoš i Jelena Viskup, direktor Agros doo Opovo i sponzor kluba Jovan Rackov, pomoćnik predsednika opštine Opovo Nebojša Kovačević i poznati rukometni trener beogradskog Radničkog Duško Petrović, koji će ove sezone biti uz rukometašice Mladosti kao specijalni tehnički i organizacioni savetnik.

– Cilj nam je pre svega promocija rukometnog sporta. U našem klubu nastupaju rukometašice iz sva četiri opštinska mesta ali su nam planovi da se u svim mestima naše opštine organizuju škole rukometa i tim povodom ponovo ćemo pokrenuti opštinsku rukometnu ligu, najavio je trener Mladosti đura Kanački, istakavši da je i dalje prioritet stvaranje kvalitetnih rukometašica koje bi mogli ostvariti uspešne sportske karijere u velikim klubovima.

Duško Petrović je veliko ime srpskog rukometa. Trener koji se okitio sa 27 titula u ženskom rukometu ima ogromno iskustvo i znanje i sigurno će biti od velike pomoći opovačkom klubu. Njegovim prisustvom iskoristili smo priliku za kratak razgovor.

– Prvo bih želeo da čestitam Mladosti na ulasku u Drugu ligu i poželim puno sreće. Na poziv kluba i Đure Kanačkog prihvatio sam se ovog posla, preciznije da pomognem klubu u organizaciji i stručnom radu jer zaista nije isto igrati u republičkom i saveznom rangu, rekao je za Glas Opova Duško Petrović.

Aktuelno stanje u srpskom rukometu Petrović ocenjuje kao mnogo teže u odnosu na pre 20 – 30 godina kada se članarine za decu nisu naplaćivale.

– Sada su druga vremena. Roditelji ili nemaju novca ili deca jednostavno napuštaju rukomet jer im je možda dosadno da treniraju i odriču se slobodnog vremena i zabave. Verovatno su im telefoni i kompjuteri zanimljiviji od sporta i treniranja. Nažalost to je situacija i u drugim sportovima, a ne samo u rukometu.

Na pitanje i konstataciju da je fizičko obrazovanje zapostavljeno u školskom sistemu Petrović smatra da se sa decom danas slabije radi po tom pitanju. Ne koriste se sve one sprave za vežbanje u fiskulturnim salama, deca ne znaju „pošetno“  da urade kolut ili da se popnu uz uže, a profesorima je najlakše da daju deci loptu da igraju odbojku (devojčice) ili fudbal (dečaci). Narvno, sve je to povezano sa ekonomskom situacijom pa je sa primanjima koje imaju zaista iluzorno očekivati ozbiljnije angažovanje nastavnika, smatra Duško Petrović.

Lepe vesti iz rukometnog sporta i svi se iskreno nadamo da će rukometašice i uparava kluba Mladosti, potpmognuti sa jednim velikim rukometnim imenom kao što je Duško Petrović naredne sezone doneti nove uspehe opovačkom sportu

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije