Aktivna socijalna politika: POMOĆ ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE (VIDEO)

12/07/2017

POMOĆ ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE
Sefkerin, 12. jul 2017;
[vsw id=”ME4FSj2LcgM” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić i tehnički sekretar kabineta predsednika opštine Ivana Vlah danas su obišli dva socijalno ugrožena domaćinstva u Sefkerinu kako bi u oviru prakse Otvorenih vrata uručili pomoć.

Majka i ćerka Stojna i Biljana Dmitrov žive u dve sobe koje nisu u njihovom vlasništvu već samo na korišćenju, bez frižidera, električnog šporeta, televizora i veoma skromnim, slobodno možemo reći neuslovnim nameštajem. Jedini prihodi su im mala porodična penzija šezdesetdevetogodišnje Stojne od 9.000 dinara, dok tridesetogodišnja Biljana zbog bolesti ne radi. Zvuči malo neobično ali one su na Otvorenim vratima zamolile lokalnu samoupravu za jedan televizor, a možda je to način da bar na trenutak zaborave na svu muku koja ih pritiska. Kako god bilo, predsednik opštine im je danas uručio televizor koji je od strane stručne službe koja održava komunikacije u Opštinskoj upravi, montiran, povezan i uključen.

Staračko domaćinstvo koje čine supružnici Slavko Damjanov i Danica Morar, takođe živi u teškim uslovima. Stari i bolesni, prinuđeni su da se sami brinu o sebi, a jedini prihod im je 10.000 dinara koje Slavko ostvaruje preko novčane naknade za tuđu negu i pomoć. Slavko se zbog moždanog udara teško kreće, a Danici je zbog godina sve teže da brine o njemu. Njima je danas uručena pomoć u hrani i namirnicama, a predsednik opštine je pozvao lekarsku ekipu koja je izvršila medicinski pregled Damjanova.

– U skladu sa aktivnom socijalnom politikom, kako Vlade Republike Srbije, tako i Opštine Opovo, danas smo obišli dve porodice u Sefkerinu. Visoke temperature i zbog toga izazvana elementarna nepogoda, razlog su obilaska pojedinih socijalno ugroženih porodica. Kroz projekat Otvorenih vrata sagledali smo koji su to problemi sa kojima su se oni nama obratili i pokušali smo da neke od tih problema rešimo, izjavio je tokom obilaska predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predsednik opštine je saslušao i evindentirao probleme i potrebe ovih ljudi kako bi im se u narednom periodu pomoglo u ispunjavanju osnovnih životnih potreba. Činjenica je da ovakvih domaćinstva nije malo ali se kroz aktivnu socijalnu politiku lokalne samouprave u saradnji sa relevantnim ustanovama konstantno pomaže u granicama mogućnosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije