Vremenske prilike i uslovi za rad: POSLOVI NA OTVORENOM, OPREZNO!

11/07/2017

POSLOVI NA OTVORENOM, OPREZNO!
Pančevo, 11.juli 2017
Izvor: http://013 info
Po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, svi inspektori Odeljenja Inspekcije rada u Pančevu uključeni su u preventivno postupanje radi zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih pri radu na otvorenom na visokim temperaturama vazduha.  S tim u vezi, intenziviran je obilazak zaposlenih i poslodavaca, naročito u delatnosti poljoprivrede i građevinarstva.

– Naši inspektori su na terenu i obilaze gradilišta a ova preporuka Vlade Srbije i smernice Ministarstva  se odnose i na poljoprivredu. Svi predstavnici fizičkih i pravnih lica koji izvode radove u ove dve privrede grane su obavešteni preko medija ali i imejlovima. Dobili su uputstva za rad na ovako visokim temperaturama. Ipak reč je o preporuci, kaže načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar.

Kada  temperatura vazduha u letnjim mesecima prelazi  36°C, smatra se da  zaposleni koji obavljaju poslove na otvorenom,  rade u nepovoljnim radnim uslovima, što može negativno da utiče na njihovo zdravlje. Još od pre 10 godina,  doneta je i važi, preporuka Vlade Republike Srbije kojom se poslodavcima preporučuje da organizuju rad na takav način, da se izbegne obavljanje teških fizičkih poslova i izlaganje direktnom sunčevom zračenju zaposlenih za vreme visokih spoljnih temperatura , iznad  36°C. Naročito u period od  11 – 16 časova. Ukoliko to dozvoljava sam proces rada.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije