Unapređenje gerontoloških usluga u Opštini Opovo: NA TERENU USKORO I GERONTODOMAĆINI

09/07/2017

NA TERENU USKORO I GERONTODOMAĆINI
Opovo, 09. jul 2017;
Zajedničkim naporima Centra za socijalni rad Opovo i lokalne samouprave izrađen je projekat čiji je cilj unapređenje socijalne zaštite na teritoriji Opštine Opovo. Ovaj projekat je na konkursu Pokrajisnkog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju dobio 450.000 dinara kojim će se finansirati njegova realizacija.

Kako ističu u Centru za socijalni rad Opovo, ovim projektom proširiće se asortiman usluga koje inače pružaju starijim licima. Takođe, povećaće se broj angažovanih lica u pružanju pomenutih usluga. Zanimljivo je, da će nova usluga biti inovativna, jer osim dosadašnje usluge „Pomoć u kući“, gde su angažovane žene (gerontodomaćice) za usluge higijene, nabavke osnovnih životnih namirnica, lekova i slično, sada će pored njih biti angažovana četiri muškarca, za svako od četiri opštinska mesta.

Oni će pružati usluge pomoći pri poslovima kao što su održavanje dvorišta, zelenog pojasa, sitnih popravki u kući, pripreme ogreva za narednu zimu, krečenja prostorija.

– Planirani period implementacije ovog projekta je četiri meseca, uključujući i pripremne aktivnosti koje su planirane za početak septembra ove godine. Ovim projektom se teži ostvarivanju dugoročnog cilja, koji obuhvata adekvatan i kvalitetan nivo pružanja socijalnih usluga i podrške samostalnom životu za sve građanke i građane Opštine Opovo, izjavila je direktorka centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije