Zdravstvena ambulanta Baranda: BOLJA ZDRAVSTVENA USLUGA ZA BARANDU

10/03/2014

BOLJA ZDRAVSTVENA USLUGA ZA BARANDU
DSC_0029Baranda, 10. mart 2014
Od nedavno građani Barande imaju sistem zdravstvene usluge na veoma visokom nivou. Izgradnjom nove zdravstvene ambulante i objedinjavanje svih zdravstvenih službi, Baranda je konačno rešila i ovaj problem.
Mada je zdravstvena ambulanta sa radom počela pre izvesnog vremena danas su i zvanično ovaj objekat obišli predsednik opštine mr Milorad Soldatović, direktorka Doma zdravlja Opovo dr Jasmina Pavlović, predsednik Upravnog odbora DZ Opovo Drago Terzić i direktor Agros Ad Opovo Jovan Rackov.
DSC_0025Komforne i pre svega funkcionalne prostorije objekta objedinjavaju više zdravstvenih službi. Sada se na jednom mestu nalaze opšta medicina, primarna zdravstvena zaštita, stomatološka služba i apoteka.
Vrednost ovog projekta lokalne samouprave je 8 miliona dinara, a milion dinara je donirao Agros AD Opovo.
– Žitelji Barande su do sada imali jednu neuslovnu ambulantu, apoteku i stomatološku službu u okviru škole, koje su se nalazile na tri različite lokacije, dok je sadašnji objekat do skoro bio ruinirana stara DSC_0020škola. Evo posle dosta vremena, adaptacijom ovog starog objekta dobili smo jednu lepu i funkcionalnu zgradu gde smo objedinili i podigli nivo zdravstvene službe u Barandi, izjavio je predsednik opštine mr Milorad Soldatović. Čujem da su građani Barande veoma zadovoljni i ceo projekat vidim kao, pre svega jednu civilizacijsku normu, jer osnovno je da se ljudi leče u realno normalnim prostorima nasuprot u nekim nazovimo ih „ćumezima“ kao što je do sada bilo, smatra predsednik opštine. Ovo su dobro uložena sredstva i lokalna samouprava će nastaviti i ove godine sa projektima od opšteg značaja za građane naše opštine, poručio je Soldatović.
DSC_0006– Otvaranjem Zdravstvene ambulante Baranda dobili smo objedinjenu službu, odnosno primarnu zdravstvenu zaštitu, opštu medicinu, stomatološku službu i apoteku. Pacijenti koji su ranije bili prinuđeni da na više lokacije obave svoje zdravstvene potrebe sada sve mogu uraditi na jednom mestu, rekla je direktorka Doma zdravlja Opovo dr Jasmina Pavlović, koja je iskoristila priliku i zahvalila se lokalnoj samoupravi i Agros AD Opovo na razumevanju i finansiranju projekta.
– Kao jedna od firmi koja funkcioniše na ovom prostoru Agros nastoji da se društveno odgovorno ponaša. Uvek nalazimo razumevanja kada su u pitanju projekti od opšte koristi i naša saradnja sa lokalnom samoupravom traje već dugo vremena, rekao je direktor Agros AD Opovo Jovan Rackov. Nažalost, potrebe naše zajednice su velike a sredstva ograničena, tako da se mi trudimo da prepoznamo projekte od opšteg DSC_0013značaja i učestvujemo u njima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije