Otvaranje kupališne sezone: UREĐENJE PLAŽA I ISPRAVNOST TAMIŠKE VODE

01/07/2017

UREĐENJE PLAŽA I ISPRAVNOST TAMIŠKE VODE
Sakule / Opovo, 01. jul 2017;
[vsw id=”lgz45MLBGFo” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Prvi jul je zvaničan datum otvaranja kupališne sezone u Srbiji i tim povodom danas smo obišli dve uređene plaže na teritoriji naše opštine u Sakulama i Opovu. Nažalost, konstantan vetar i nešto niža temperatura nisu privukli kupače u većem broju kao prethodnih dana kada su bile tropske vrućine.

Plaža u Sakulama je godinama najuređeniji kutak za kupanje u Opštini Opovo i sve to zahvaljujući samoorganizovanju građana koji uz podršku mesne zajednice ovaj prostor održavaju i stalno dograđuju. Na ovoj plaži nalazi se nekoliko skakaonica od metalnih konstrukcija, drvene klupe i stolovi, suncobrani od trske i teren za bičvolej. Međutim, prisutni kupači su nam rekli da postoje ozbiljni problemi u vezi ove plaže. Kako je počela seča šume koja se nalazi neposredno uz obalu Tamiša, put do plaže je zatvoren, tako da se mora ići alternativnim putem preko nasipa uz ribnjak i kanal, za koji i mnogi Sakuljani ne znaju da postoji. Mnogo veći problem je sama seča šume jer se plaža nalazi na vertikalnom obalskom odseku, tako da će nakon seče šume doći do erozije obale i urušavanja plaže.

Drugi problem su očigledno neki zlonamerni ljudi koji seku klupe, skidaju trsku sa suncobrana, a kako saznajemo, neko je sinoć skinuo i odneo mrežu sa odbojkaškog terena.

S druge strane u Opovu je kupalište montiranjem tuševa, postavljanjem toaleta i nasipanjem šljunka dobilo zaista novi sjaj. Kupalište je danas obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je najavio završetak uređenja opovačke plaže tokom naredne nedelje, potvrdio ispravnost tamiške vode i još jednom pozvao građane i mesne zajednice Barande i Sefkerina da se obrate lokalnoj samoupravi kako bi se dogovorili oko uređenja kupališta u ovim mestima.

Danas nije bilo kupača kao prethodnog vikenda i tokom nedelje kada su plaže bile krcate ali sigurni smo da će već narednih dana kada skale na termometru ponovo skoče, građani masovno izaći na obale Tamiša.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije