Domaćinstvo koje su laste izabrale: PREBROJTE GNEZDA SEOSKIH LASTI I OSVOJITE TONU KUKURUZA

28/06/2017

PREBROJTE GNEZDA SEOSKIH LASTI I OSVOJITE TONU KUKURUZA
Opovo, 28. jun 2017;
U okviru programa „Proleće uživo“ Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International organizuju jedno lepo, a pre svega korisno takmičenje iz oblasti zaštite životne sredine i biodiverziteta. Organizatori nagrađuju domaćinstvo sa najvećim brojem zauzetih gnezda seoskih lasta ove godine.

Ako se seoske laste gnezde kod Vas, učestvujte u takmičenju „Domaćinstvo koje su laste izabrale“ tako što ćete nam javiti njihov tačan broj. Domaćinstvo sa najvećim brojem aktivnih gnezda seoskih lasta osvaja 1000 kg kukuruza!

Pravila takmičenja „Domaćinstvo koje su laste izabrale”
1) Takmičenje je organizovano od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) i BirdLife International (BLI) u okviru programa „Proleće uživo”.
2) Da bi učestvovali na takmičenju, učesnici moraju da ove godine poseduju najmanje jedno ili više zauzetih gnezda seoskih lasta na svom domaćinstvu.
3) Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, nagrada će se ravnomerno podeliti.
4) Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Po izboru, a pre proglašenja pobednika, žiri će proveriti verodostojnost broja gnezda koja je učesnik prijavio.
5) Trajanje i datum zatvaranja takmičenja: broj gnezda mora biti dostavljen do 7. jula 2017. do 20 časova.
6) Prijavljivanje – pošaljite broj aktivnih gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu, kao i fotografije na imejl ebwserbia@gmail.com sa naznakom „Za takmičenje – Domaćinstvo koje su laste izabrale” uz prateće informacije: „Ja želim da učestvujem na takmičenju „Domaćinstvo koje su laste izabrale”. Potvrđujem da je broj aktivnih gnezda seoskih lasti stvaran”. Molimo vas da navedete puno ime i prezime, adresu stanovanja i kontakt telefon.
7) Nagrada: 1.000 kg (1 tona) kukuruza. Organizatori zadržavaju pravo da zamene nagradu za drugu u istoj vrednosti ukoliko oni smatraju da je potrebno.
8) Žiri se sastoji od sledećih članova: Milan Ružić – Predsednik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije; Zoran Rajčić – Društvo ljubitelja ptica i prirode „Sove na oprezu”, Čačak; Ivana Jovčić – Centar za unapređenje životne sredine, Beograd; Slobodan Knežević – Rukovodilac programa „Proleće uživo” za Srbiju, DZPPS.
9) Odluke žirija su konačne i u toku procesa žiriranja neće biti komunikacije, kao ni obrazlaganja odluka žirija. Organizatori takmičenja zadržavaju pravo da zamene osobe u žiriju ili imenuju dodatne ukoliko oni smatraju da je to potrebno.
10) Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici pticesrbije.rs do 10. jula 2017. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
11) Učešće na takmičenju znači da ste saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife international mogu koristiti vaše lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon).
12) Autorska prava: učešćem na takmičenju, učesnici su saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International imaju pravo da objavljuju pristigle fotografije.
13) Iz takmičenja se izuzimaju zaposleni u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i BirdLife International, kao i srodnici zaposlenih.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije