X sednica Skupštine opštine Opovo: USVOJEN DRUGI REBALANS, KATARINA NIKOLIĆ RALIĆ NOVI VD DIREKTOR ONB OPOVO

19/06/2017

USVOJEN DRUGI REBALANS, KATARINA NIKOLIĆ RALIĆ NOVI VD DIREKTOR ONB OPOVO
Opovo, 19. jun 2017;
Sve tačke dnevnog reda 10. sednice Skupštine opštine Opovo su usvojene, a na sednici je prisustvovalo 19 odbornika.
Usvojen je završni račun za 2016. godinu i drugi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta čiji je izvestilac bio rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev.

Odlukom o kućnom redu u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama na teritoriji opštine Opovo reguliše se kućni red i podrazumevaju se prava i obaveze vlasnika, odnosno korisnika posebnih i samostalnih delova zgrade u cilju omogućavanja nesmetanog stanovanja i pravilnog korišćenja stambenog, stambeno – poslovnog prostora u zgradi, zajedničkih delova zgrade, zajednički ograđenog prostora koji pripada zgradi, instalacija, uređaja i opreme zgrade u pogledu njihove upotrebe, čuvanja od oštećenja i održavanja čistoće, reda i mira u zgradi.

Usvojeni Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije predstavlja dokument u kojem se identifikuju nadležnosti, oblasti, procesi i procedure rizični za nastanak različitih oblika korupcije i kojim se predlaže način za upravljanje navedenim rizicima, osnosno načini za njihovo otklanjanje.

Nakon podnošenja ostavke iz ličnih razloga vd direktora Opštinske narodne biblioteke Opovo razrešen je dužnosti Čeda Vučković, a za novog vd direktora imenovana je Katarina Nikolić Ralić iz Opova, diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik iz oblasti dramaturgije. Tim povodom za govornicu je izašao predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji se zahvalio dosadašnjem vd direktoru na radu i doprinosu na organizovanju kulturnih sadržaja u proteklom periodu, napominjući da će Vučković u sklopu ustanove nastaviti rad sa novoimenovanom vd direktorkom. Što se tiče Katarine Nikolić Ralić, Tasić je istakao stav lokalne samouprave i stranke kojoj pripada da se šansa daje mladim i obrazovanim kadrovima u svim sferama, tako da u budućnosti očekuje dobre rezultate u oblasti lokalne kulture.

U Savetu za budžet i finansije razrešena je dužnosti član saveta Valentina Miljković, a za novog člana je imenovan Bojan Kocić iz Opova.

Na kraju sednice data je saglasnost na Godišnji program rada PU „Bambi“ Opovo za radnu 2017/2018. godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije