Košarka – Završni turnir Zemunske letnje lige mlađe pionirke: POBEDNIČKI PEHAR ZA OPOVČANKE, ANA JOVANOV MVP

POBEDNIČKI PEHAR ZA OPOVČANKE, ANA JOVANOV MVP
Opovo, 12. jun 2017;
Pobedom u finalnom meču drugog dana završnog turnira, košarkašice Agros Basketa osvojile su zlatnu medalju u prvenstvu Zemunske letnje lige za mlađe pionirke.
Zemunska letnja liga organizuje se od 1999. godine, a ove godine Opovo je bilo domaćin završnog turnira za mlađe pionirke. Turnir je protekao u dobroj organizaciji i posećenosti, tako da je opravdao očekivanja.

Prvog dana turnira (9. jun) u polufinalnim mečevima, Agros Basket je pobedio Girl Basket, dok je zemunska Mladost bila bolja od ekipe Beko. Drugog, finalnog dana (10. jun), u meču za treće mesto Girl Basket je pobedio Beko rezultatom 20:16, dok su Opovčanke u finalu slavile protiv Mladosti rezultatom 29:19 i zasluženo osvojile zlatne medalje.

Ekipu mlađih pionirki Agros Basketa vodi Bogdan Ristić, a ekipa je selektovana od košarkašica iz Opova, Barande i Sakula.

Na ceremoniji uručivanja nagrada, bronzane medalje su podelili direktor Zemunske lige Slobodan Srezovski i predstavnik Košarkaškog saveza Srbije Milan Vukšić, srebrne medalje uručila je menadžerka Hotela „Stari Banat“ Olivera Mihajlović, a pobednicama je medalje predao pomoćnik predsednika opštine Opovo Goran Fogl.

Po izboru trenera izabrani su i najbolji igrači turnira, a nagrade su dobili: najbolji asistent – Andrijana Urošević (Beko), najpožrtvovaniji igrač – Anđela radulović (Girl Basket), najbolji strelac – Sara Milovanović (Mladost), najbolji odbrambeni igrač – Isidora Ninkov (Agros Basket), najbolji igrač finalne utakmice – Teodora Šaran (Agros Basket) i MVP turnira – Ana Jovanov (Agros Basket).

Nakon proglašenja pobednika i uručivanja medalja, Hotel „Stari Banat“ je u svom objektu upriličio druženje i posluženje za sve učesnike turnira.

Ispred kluba domaćina, Marko Habanek se na sponzorstvu i podršci zahvalio Opštini Opovo, firmi Agros doo Opovo i Hotelu „Stari Banat“, Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, kao i svim volonterima koji su pomogli i doprineli da se ovaj turnir organizuje.