Atelje 212 u Opovu: APLAUZI ZA „NAJGORU PEVAČICU NA SVETU“

06/06/2017

APLAUZI ZA „NAJGORU PEVAČICU NA SVETU“
Opovo, 06. jun 2017;
[vsw id=”qS5FYOkNtAo” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Rasprodate karte za dve sinoćne predstave Ateljea 212 odličan su pokazatelj da imamo pozorišnu publiku i da su ovakvi događaji Opovu potrebni.

Prvi put je u Opovu gostovala jedna velika renomirana profesionalna pozorišna kuća što je izazvalo veliko interesovanje. Nakon što su ulaznice za predstavu rasprodate u rekordnom roku, predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor Ateljea 212 Branimir Brstina dogovorili su se da se predstava igra iste večeri u dva termina.

Po rečima predsednika opštine, veoma popularna cena karte od 400 dinara, bila je namera da se ovakvi događaji približe i budu dostupni svim građanima.

Pozorišni komad „Slavna Florens“ po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu! Jedini problem bila je činjenica što je sirota Florens svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više. Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

Florens Dženkins maestralno je odigrala Gorica Popović i zajedno sa svojim mladim kolegama Tamarom Dragičević i Ivanom Mihailovićem pobrala velike aplauze opovačke publike.

Između dve predstave Gorica je za Glas Opova dala izjavu u kojoj je rekla da joj je drago što nastupa u Opovu i renoviranom domu kulture, a na pitanje da li joj kao nekada poznatoj pevačici grupe Suncokret teško „pada“ falš pevanje, Gorica je odgovorila da je taj deo veoma zahtevan i da je potrebna velika koncentracija.

Lepo je bilo videti poznate glumce na pozorišnim daskama Kulturnog centra u Opovu i još lepše je videti osmehe i zadovoljstvo publike kada izlazi nakon predstave. Saradnja sa Ateljeom 212 se nastavlja, tako da će ljubitelji pozorišta imati još prilika da se druže sa glumcima ove pozorišne kuće.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

Književni susret sa Danijelom Jovanovićem OPOVO, 28. mart 2024 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i promocija književnog opusa pisca Danijela Jovanovića. Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i...

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

najnovije

najčitanije