Sportsko – rekreativno udruženje „Soko“ Sefkerin: SEDAMNAESTA SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2017

05/06/2017

u SPORT

SEDAMNAESTA SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2017

Sefkerin 04.06.2017. godine.

Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ organizovalo je sedamnaesti put po redu Seosku olimipijadu u Sefkerinu.

Predsednik opštine Opovo, dr. Zoran Tasić je u svoje lično ime i u ime opštine Opovo poželeo dobrodošlicu svim gostima koji su došli iz drugih opština kao i puno zdravlja i puno uspeha svim takmičarima i time otvorio sedamnaestu seosku olimpijadu u Sefkerinu:

„Izuzetno mi je velika čast i zadovoljstvo otvoriti sedamnaestu seosku olimpijadu. Sedamnaest godina je jedan veliki i dug period i dobro je što ova ekipa koja radi na ovoj olimpijadi u Sefkerinu ima tako dugu tradiciju i pored svih teškoća uspeva da održi jedan ovako lep dogadjaj.

Opština Opovo će kao i što je radila u prethodnom periodu, podržavati sve manifestacije, sve dogadjaje koji promovišu sport, zdravlje i biće uvek uz sve one ljude koji imaju dobre namere, a očigledno je da je 17. godina tradicije ove manifestacije dobra namera da se svi ovi mladi ljudi i ova deca zabavljaju, takmiče, ostvare neke rezultate  i sa diplomama, peharima i medaljama odu kući i imaju jedno lepo i divno iskustvo“.

U 10:30 sati održana je tradicionalna trka beba, koja se održala sedmi put ove godine.

Ove godine, kao i prethodne, novina je bila promocija rvačkog sporta u izvođenju Rvačkog kluba „SOKO 2016“ iz Obrenovca, na čelu sa vicešampionom bivše Jugoslavije Pavlović Nenadom.

Kao i prethodnih godina organizovano je takmičenje u streličarstvu uz saradnju sa streličarskim klubom „SOKO“ iz Sefkerina, i streličarskim klubom „Pančevo“ iz Pančeva.

Nakon takmičarskog dela u streličarstvu, održana je i jednočasovna obuka za rad sa lukom i strelom, gde je bilo veliko interesovanje, kako mlađih, tako i starijih posetilaca olimpijade za ovaj olimpijski sport.

Nakon trke beba i promocije rvačkog sporta, usledile su trke na 200m za predškolski uzrast, a osnovci su od prvog do osmog razreda trčali na 400m.

Nastavljeno je sa disciplinom pikado u četiri kategorije, muško – ženska za mlađe i starije. Sledeća disciplina je bila skok u dalj iz mesta, takođe za mlađe i starije, a po istom principu se nastavilo i sa diciplinom trčanje u džaku. Ostale discipline su imale samo jednu kategoriju (bacanje kamena s ramena, šutiranje penala, ubacivanje trojki).

Pored takmičara iz Sefkerina, Opova, Barande i Sakula, učestvovali su i takmičari iz Glogonja, Besnog Foka, Borče, Beograda, Pančeva, Batajnice, Bora, Šabca, Obrenovca.

Od sokolskih društava došli su: SOKO Šabac, SOKO Bor, SOKO Batajnica i Matica Beograd sa svojim ekipama.

Osnovna škola Dositej Obradović je omogućila svim takmičarima da koriste njihove prostorije u toku takmičenja.

Seosku olimpijadu posetili su predsednik Sokolskog Saveza Srbije – Petar Stakić; predsednik opštine Opovo – dr. Zoran Tasić; pomoćnik predsednika opštine Opovo – Nebojša Kovačević; predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Opovo – Fuad Baba – Alić, kao i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj iz Sefkerina.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanje neophodnih sredstava za njihovo finansiranje preko Saveza Soko Srbije.

Po završetku takmičarskog dela učesnici i prisutni gosti otišli su na ručak (vojnički pasulj) za čiji kvalitet i ukus su se pobrinuli Ivan Ristić i Sava Kreculj.

Ručak je serviran u školskoj kuhinji, pa im ovom prilikom zahvaljujemo na pomoči u organizaciji i ukazanom gostoprimstvu.

Ove godine, po svim disciplinama ukupno je učestvovalo 264. takmičara.

Za prva tri mesta obezbeđene su medalje, diplome i majice, a za šutiranje penala i ubacivanje trojko plus poklon lopta.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije