IX Kup tolerancije: DAMIR BRUSIN I DRAGANA STEVIĆ POBEDNICI TAKMIČENJA (VIDEO)

20/05/2017

DAMIR BRUSIN I DRAGANA STEVIĆ POBEDNICI TAKMIČENJA
Opovo, 20. maj 2017;
[vsw id=”kAj4uX2mjgY” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Tradicionalni, deveti po redu Kup tolerancije, uspešno je održan u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. Na takmičenju u sportskom ribolovu, koje se kao i prethodne dve godine održalo na jezerskom oknu Gajger, na Sportsko – rekreativnom centru u Opovu, učestvovalo je 32 takmičara iz 25 udruženja iz cele zemlje.

Uz brojne goste iz nacionalnog saveza, predstavnika lokalne samouprave, koja je značajno pomogla da se ova manifestacija održi, specijalna gost je bio dvostruki paraolimpijski pobednik i svetski šampion u atletskoj disciplini bacanje čunja Željko Dimitrijević.

Predsednik udruženja Sava Lazin je zadovoljan današnjom organizacijom i pored resornog ministarstva ističe lokalnu samoupravu kao glavnog oslonca i to ne samo u finansijskom smislu, koji jeste bitan, već i na partnerskom odnosu i razumevanju jer znaju kako funkcionišu ove različitosti.

Takmičare je zajedno sa svojim saradnicima obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je istakao značaj ovog lokaliteta kao jednog od retkih koji ima infrastrukturu za osobe sa invaliditetom i omogućava im nesmetano kretanje i pogodne pozicije za pecanje. Tasić je još jednom ponovio da ovo Udruženje u lokalnoj samoupravi ima pre svega prijatelja.

U ženskoj konkurenciji ovogodišnja pobednica je Dragana Stević iz Kragujevca (661g), dok je kod muškaraca najbolji bio domaći takmičar Damir Brusin iz Opova (2.330g). Drugo mesto je zazuzeo još jedan član UPIK Opovo Bratislav Babić (1.204g), dok su treće mesto podelili Mile Pivić iz Beograda i Robert Bači iz Sombora (1.101g).

Predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo Sava Lazin, zahvalio se svim sponzorima, a posebno lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na izuzetnoj podršci tokom cele godine, kao i firmama JP „Mladost“ koja je očistila i pripremila terene za takmičenje i Agros doo Opovo čije hotelske i ugostiteljske kapacitete Udruženje koristi tokom manifestacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije