XVI muzički festival Raspevano proleće Srbije: POBEDNIČKI PEHAR ZA ANĐELU BORLJU

18/05/2017

POBEDNIČKI PEHAR ZA ANĐELU BORLJU
Opovo, 17. maj 2017;
Anđela Borlja iz Barande ovogodišnji je pobednik Muzičkog festivala „Raspevano proleće Srbije 2017 – Opovo“. Stručni žiri u sastavu Sofija Pižurica – Prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Rajka Ikonov – nastavnica muzičke kulture i Milica Mladenović Milanović nastavnica muzičke kulture, ocenio je interpretaciju pesme „Marioneta“ u izvođenju desetogodišnje Anđele Borlje kao najbolju u konkurenciji 20 izvođača.

Muzički festival „Raspevano proleće Srbije“ održava se po peti put u Opovu i po prvi put u renoviranoj Sali Kulturnog centra Opovo (Dom kulture). Nakon audicije izabrano je dvadesetoro dece osnovno – školskog uzrasta iz sva četiri opštinska mesta i oni su izveli 18 pesama: na festivalu su nastupili Milica Đilas i Tara begović (duet), Dunja Vaić, Andrea Vaić, Anastasija Borlja, Anđela Borlja, Viktor Lalić, Maša Erdeljan, Radmila Kovački, Ivan Banjaš, Teodora Kucin, Marta Resimić, Marija Magdalena Tasić, Marija Martinov, Nina Stojanović, Kristina Đorđević, Teodora Panić i Kristina Novakov (duet), Stefan Plazinić i Teodora Prišić. Izvođače su pratili hor Muzičkog centra Opovo „Bubamarac“

Program je vodila direktorka festivala u Opovu, profesorka solo pevanja u SMŠ „Jovan Bandur“ Pančevo Ivana Josić, a na samom pečetku prisutnima se obratio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koje je pozdravio skup. Inače, lokalna samouprava je bila glavni sponzor održavanja ovog festivala, a Ivana Josić se zahvalila i svim ostalim saradnicima i sponzorima: OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, JP „Mladost“ Opovo, SZR Friško, SZR STR Maksa i STR Grča. Medisjski sponzor festivala je Glas Opova.

Drugo mesto osvojila je Radmila Kovački iz Sakula, dok je treća po oceni žirija bila Dunja Vaić iz Barande. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Nina Stojanović iz Opova, a najbolju intonaciju imao je Viktor Lalić, takođe iz Opova. Specijalna nagrada za najmlađeg izvođača uručena je sedmogodišnjem Stefanu Plaziniću.

Nagrade dečijeg žirija, koji je radio u sastavu Teodora Todorovski, Jovana Miklić, Ana Bena, Tom Beker i Mladen Banovac, dobili su Dunja Vaić, Teodora Kucin i Ivan Banjaš. Svako od njih dobio je po slatki paket.

Direktorka festivala Ivana Josić ističe da je veoma zadovoljna kako je festival prošao, o čemu govori i podatak da je prodat rekordan broj karata tako da je broj prisutnih premašivao broj stolica u sali.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije