Dani opštine Opovo od 19. do 22. maja: OD AKADEMIJE DO LEXINGTON BENDA

image_pdfimage_print

OD AKADEMIJE DO LEXINGTON BENDA
Opovo, 13. maj 2017;
Ovogodišnje obeležavanje Dana opštine održaće se brojnim manifestacijama tokom četiri dana od 19. do 22. maja. Za razliku od prethodnih godina, program će biti značajno bogatiji i ispunjeniji. Organizacioni odbor inicirala je lokalna samouprava uz čiju podršku u organizaciji programskih aktivnosti učestvuju lokalna udruženja i ustanove.
U petak 19. maja, u Domu kulture Opovo održaće se svečana Akademija. U programu je predviđena projekcija kratkog filma „Godinu dana rada lokalne samouprave“, a uz prigodan kulturni program biće po prvi put uručene novoustanovljene majske nagrade za pojedince koji su se tokom prethodne godine istakli u svojim profesijama i afirmaciji naše sredine. Ove godine majske nagrade biće uručene trojici laureata.
U subotu 20. maja, na jezeru Gajger u Opovu održava se tradicionalni Kup tolerancije, takmičenje u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom, a istog dana u popodnevnim časovima Dečiji folklorni festival „Đurđevak“. Desetak kulturno – umetničkih društava proćiće svečanim defileom centralnim ulicama Opova, a nakon toga održaće se koncert u Domu kulture.
U nedelju 21. maja na programu je XI gulašijada u Barandi – takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, što će sve ispratiti bogat kulturno – umetnički i sportski program, a Film studio-Baranda će za posetioce otvoriti svoja vrata.
Poslednjeg i glavnog prazničnog dana, u ponedeljak 22. maja, u pravoslavnim hramovima u Sakulama, Barandi i Opovu održaće se sveta liturgija povodom crkvenog praznika Prenosa moštiju svetog oca Nikole, rezanje slavskog kolača u prostorijama Opštine Opovo, etno bazar narodne radinosti i banatske hrane u opovačkom parku, otvaranje tradicionalne izložbe umetnika Opova u Galeriji „Jovan Popović“ i na kraju večernji koncert grupe Lexington na centralnom trgu u Opovu.

.