Nacionalna služba za zapošljavanje: LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOŠLJAVANJA

12/05/2017

LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOŠLJAVANJA
Pančevo 12.05.2017.
Svih pet lokalnih samouprava, koje pokriva Filijala Pančevo NSZ, podnele su zahteve za učešće u sufinansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2017. godini koje je odobrilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Opština Kovin je za ovu godinu izdvojila 5 miliona dinara za sufinansiranje programa zapošljavanja, Kovačica 1,5 miliona dinara, Pančevo 1,6 miliona dinara, Alibunar 600 000 dinara i Opovo milion dinara.
Do sada su sporazumi potpisani sa Opštinom Kovin, u okviru kojeg će se realizovati programi samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, i sa Gradom Pančevom za realizaciju programa javnih radova, a očekuje se potpisivanje sporazuma i sa opštinama Alibunar, Kovačica i Opovo.
Predstavnici opština su u razgovorima sa direktorom NSZ Filijale Pančevo izrazili nadu da će i ove godine, uz pomoć subvencija, uticati na smanjenje nezaposlenosti u Južnom Banatu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije