Raspevano proleće Srbije 2017: FESTIVAL MUZIKE ZA DECU PO PETI PUT U OPOVU

08/05/2017

FESTIVAL MUZIKE ZA DECU PO PETI PUT U OPOVU
Opovo, 08. maj 2017;
U sredu 17. maja u 17:00 časova u sali Doma kulture u Opovu održaće se 16. Festival muzike za decu „Raspevano proleće Srbije 2017.“ koji se po peti put održava u Opštini Opovo.

Krajem marta i početkom aprila održane su audicije u svim mestima Opštine i odabrano je 20 solista koji će se predstaviti sa 18 pesama od kojih su dve duetske. Soliste su birali i pripremali dr Sofija Pižurica Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, nastavnice muzičke kulture Rajka Ikonov i Milica Mladenović Milanović i profesor solo pevanja u SMŠ „Jovan Bandur“ iz Pančeva Ivana Josić. Takmičari se nadmeću za zlatnu, srebrnu ili bronzanu medalju, a najuspešniji će, pored medalje, osvojiti i pehar. Pripremljene su i nagrade za najbolju intonaciju i najbolji scenski nastup. Publika će, i ove godine, imati priliku da glasanjem izabere svog favorita. Žiri će raditi u sastavu: dr Sofija Pižurica Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i nastavnice muzičke kulture Rajka Ikonov i Milica Mladenović Milanović. Takođe, kao i svih ovih godina, dečiji žiri će imati priliku da dodeli tri slatka paketa, a radiće u sastavu: Teodora Todorovski, Jovana Miklić, Ana Bena, Tom Baker i Mladen Banovac.

Festival svih ovih godina pomažu i dragoceni sponzori: Opštinska uprava OPOVO, OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, SZR „Friško“ Baranda, STR i SZR „Maksa“ Opovo, STR „Grča“ Opovo, JKP „Mladost“ Opovo i medijski sponzor Glas Opova.

– Cena ulaznice je simboličnih 50 dinara. U nadi da ćete doći u što većem broju i podržati svog favorita očekujemo Vas u sredu 17. maja u 17:00 časova u sali Doma kulture u Opovu, poručila je direktorka Festivala u Opovu prof. Ivana Josić i članovi hora „Bubamarac“ Muzičkog centra Opovo u osnivanju.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije